אוכל
תמונת AVI׃ אור גץ, חדשות1 ערוץ 2

כוויסאת ("יפות")

קציצות בשר עדינות ומיוחדות במינן

ישראל אהרוני | דרך האוכל עם אהרוני וגברי | פורסם 15/12/08 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 2.5 4 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

1 קג' בשר טחון דק מאד (טחינה כפולה)
1 כוס קמח
3 כפות אורז טחון דק (ניתן למצוא בחנויות תבלינים או לטחון בבית בעזרת מטחנה חזקה, אם אין מטחנה ניתן להניח את האורז בשקית, להקפיא למשך לילה, להכניס את שקית האורז לשקית נוספת ולחבוט בו בעזרת פטיש שניצלים עד שהוא הופך לאבקה)
4 שיני שום כתושות
חצי כפית בהרט (תערובת תבלינים המורכבת מפלפל שחור טחון, זנגוויל טחון, הל טחון פלפל אנגלי טחון ואגוז מוסקט טחון)
מלח, פלפל שחור טחון טרי
100 גר' פיסטוקים שלמים

לרוטב

2 כפות רסק עגבניות
חצי כוס עגבניות מרוסקות דק
2 כוסות מים
3 כפות חומץ תפוחים טבעי או מיץ לימון
מלח, פלפל שחור טחון טרי

אופן ההכנה:

מניחים את כל חומרי הקציצות בקערה ולשים עד שמתקבלת תערובת אחידה וחלקה. צרים מהתערובת כדורים בגודל אגרוף קטן. משטחים כל כדור לעיגול שטוח בעובי סנטימטר. מעל כל עיגול מפזרים בנדיבות פיסטוקים שלמים. מגלגלים כל עיגול למעיין נקניקייה שמנה ומהדקים בידיים רטובות. מושחים את הנקניקיות במעט שמן. הרוטב פותחים את רסק העגבניות במעט מים ומעבירים לסיר רחב, מוסיפים את העגבניות ואת שתי כוסות המים, ממליחים מפלפלים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מכניסים פנימה בזהירות את הנקניקיות ומבשלים כעשרים דקות. בתום הבישול מוסיפים את הלימון או החומץ ומערבבים. (האש בשלב הזה כבויה משום שטעמם של החוצץ או הלימון נפגמים ברתיחה חזקה)