אוכל
צילום׃ דניאל לילה, יח"צ

כתף טלה ממולאת בבשר טלה טחון

כתף טלה ממולאת בבשר ומוגשת ברוטב יין לבן וירקות שורש

חיים כהן | mako אוכל | פורסם 06/04/14 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.6 25 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1 כתף טלה, ללא עצם

300 גרם בשר טלה טחון

3 מצות

1 כוס ציר עוף חום

חצי בצל, קצוץ

4 עלי מרווה

מלח

פלפל שחור

2 גזרים, חתוכים גס

1 כרישה, פרוסה

1 שורש סלרי, חתוך לקוביות

חצי חבילה פטרוזיליה, קצוצה

רבע בקבוק יין לבן

4 ליטר ציר עוף

אופן ההכנה:

1 שוברים את המצות ומשרים בציר עוף חום חם.

2 מערבבים את בשר הטלה הטחון, הבצל הקצוץ, המרווה, המלח והפלפל ומוסיפים את המצות.

3 ממלאים את הכתף בתערובת הבשר וקושרים סביב.

4 ממליחים ומפלפלים את כתף הטלה מבחוץ, וסוגרים מכל הכיוונים בתבנית המתאימה לכיריים ולתנור על אש גבוהה, עד להשחמה.

5 מוציאים את כתף הטלה מהתבנית ומוסיפים את הירקות. צולים מעט, מחזירים את הכתף ומוסיפים את היין הלבן וציר העוף.

6 מכניסים לתנור שחומם מראש ל-120 מעלות למשך 4 שעות.