צילום׃ דניאל לילה, יח"צ
כתף טלה ממולאת בבשר טלה טחון
כתף טלה ממולאת בבשר ומוגשת ברוטב יין לבן וירקות שורש
חיים כהן | mako אוכל
| פורסם 06/04/14
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
1 כתף טלה, ללא עצם
300 גרם בשר טלה טחון
3 מצות
1 כוס ציר עוף חום
חצי בצל, קצוץ
4 עלי מרווה
מלח
פלפל שחור
2 גזרים, חתוכים גס
1 כרישה, פרוסה
1 שורש סלרי, חתוך לקוביות
חצי חבילה פטרוזיליה, קצוצה
רבע בקבוק יין לבן
4 ליטר ציר עוף
אופן ההכנה:
1 שוברים את המצות ומשרים בציר עוף חום חם.
2 מערבבים את בשר הטלה הטחון, הבצל הקצוץ, המרווה, המלח והפלפל ומוסיפים את המצות.
3 ממלאים את הכתף בתערובת הבשר וקושרים סביב.
4 ממליחים ומפלפלים את כתף הטלה מבחוץ, וסוגרים מכל הכיוונים בתבנית המתאימה לכיריים ולתנור על אש גבוהה, עד להשחמה.
5 מוציאים את כתף הטלה מהתבנית ומוסיפים את הירקות. צולים מעט, מחזירים את הכתף ומוסיפים את היין הלבן וציר העוף.
6 מכניסים לתנור שחומם מראש ל-120 מעלות למשך 4 שעות.