אוכל
צילום׃ jupiter images

ביף בורגניון

תבשיל בקר צרפתי ביין אדום

יונית נפתלי | mako | פורסם 12/11/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

1.5 ק"ג בשר צוואר או כתף בקר, חתוך לקוביות בגודל 4-3 ס"מ
1 בקבוק יין אדום יבש מאיכות טובה
3 בצלים קלופים חתוכים לרבעים
1 גבעול כרישה, חתוך לפרוסות
3 גזרים קלופים, חתוכים לרבעים
1 שורש פטרוזיליה, חתוך לקוביות
1 כפית גרגרי פלפל שחור שלמים
עשבי תבלין: תימין, פטרוזיליה, שני עלי מרווה ושני עלי דפנה
מעט קמח
5 כפות שמן זית
מלח ופלפל גרוס

אופן ההכנה:

משרים את קוביות הבשר, הירקות, גרגרי הפלפל ועשבי התבלין ביין. מניחים במקרר למשך שש שעות לפחות. מסננים את הבשר והירקות, ושומרים את היין והתבלינים בצד. מקמחים את קוביות הבשר ומטגנים בשמן זית עד שהן משחימות. מניחים בסיר גדול את הבשר, היין והתבלינים ומביאים לרתיחה. בתחילת הבישול יתהוו על פני המים עננות קצף – הסירו אותן עם כף. לאחר עשר דקות של רתיחה מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל במשך שעה. מוסיפים את המלח והירקות (שורש הפטרוזיליה, הגזר והכרישה) ומבשלים כ-45 דקות נוספות. מגישים עם פירה (אפשרות נוספת: יחד עם הירקות מכניסים לסיר גם כשמונה תפוחי אדמה קטנים קלופים).