צילום׃ אריאל עפרון, סוליקה
קוקלה בטבחה של גרגרי חומוס
בול למזג האוויר הנוכחי, אבי ביטון מפנק עם המתכון של סוליקה לקציצות סולת ושומן בקר ברוטב עשיר של גרגרי חומוס, עגבניות וכמון. וכן, זה מושלם בדיוק כמו שזה נשמע
אבי ביטון | סוליקה
| פורסם 16/11/20
- זמן עבודהעד שעה
- זמן הכנהשעתיים וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (6 מנות):
לקציצות:
3 ביצים
100 גר' סולת
100 גר' קמח מצה
כף קמח
1 תפו"א מגורר וסחוט
כפית פפריקה מתוקה
4 שיני שום כתושות
100 גר' שומן בקר טחון
מלח
לרוטב:
2 כוסות חומוס מושרה
2 עצמות מוח
5 כפות רסק עגבניות
כף פפריקה מתוקה
כפית כמון
רבע כפית כורכום
10 שיני שום כתושות
חצי כוס שמן קנולה
2 ליטר מים
מלח
אופן ההכנה:
1 מערבבים את כל מרכיבי הקציצות בקערה, ומניחים לשעה.
2 בסיר רחב שוליים ומעט עמוק מביאים לרתיחה את כל חומרי הרוטב ומבשלים כשעה.
3 לאחר שתערובת הקציצות נחה, יוצרים קציצות מאורכות.
4 טועמים את הרוטב ומתקנים תיבול. כשמרוצים מהטעמים מוסיפים את הקוקולות ומבשלים בחום נמוך שעה נוספת.
בסוף השבוע הקרוב (חמישי ושישי, 19-20.11) ספיישל אוכל עתיק בכל סניפי סוליקה ובאתר ההזמנות אונליין!
סוליקה. איינשטיין 7 ואבא אחימאיר 19, תל אביב | חבצלת השרון 35, הרצליה. 03-9595525