אוכל
צילום׃ על השולחן

ביף בורגיניון

נזיד בשר שיכור

יניב גור אריה | גלריית המומחים | פורסם 06/10/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4 5 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

פורים עם השף יניב גור אריה מ"לגעת באוכל", המרכז לאומנויות הבישול והאפייה.

מרכיבים (4 מנות):

להכנת הצלי

1 ק"ג פולי (שריר בשר אחורי) חתוך לקוביות
2 תפוחי אדמה חצויים
2 גזרים חצויים
2 שורשי פטרוזיליה חצויים
4 בצלצלי שאלוט
8 שיני שום
שומן אווז לטיגון
מעט קמח
מלח ופלפל

למרינדה

1 בקבוק יין אדום יבש איכותי
להשלמת התבשיל:
1 ליטר ציר עגל
20 גרם פטריות פורצ'יני
50 גרם שוקולד מריר

 

אופן ההכנה:

1 משרים את נתחי הבשר ביין לשש שעות. מוציאים ומייבשים היטב.2. מקמחים את נתחי הבשר ומטגנים בשומן אווז להזהבה קלה.3. מוסיפים את יין ההשריה ואת הציר ומבשלים על להבה נמוכה 4 שעות.4. משרים את פטריות הפורצ'יני במים חמימים לעשר דקות. מסננים (זורקים את מי ההשריה) ומוסיפים לתבשיל, מוסיפים גם את הירקות, מתבלים במלח ופלפל ומבשלים עוד שעה וחצי.5. מוסיפים את השוקולד המריר, בוחשים עד שהוא נמס ומסירים מהאש.