אוכל

סינייה עם טחינה ותחתית בורגול

מאפה בשר מתובל וטעים במיוחד מנפלאות המטבח הערבי

ישראל אהרוני | אהרוני מבשל לחברים | פורסם 04/02/09 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.8 328 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (5 מנות):

לתחתית הבורגול:

כוס וחצי בורגול

4 כפות שמן זית

3 כפות קמח

מלח

פלפל שחור טחון טרי

למילוי הבשר:

1 קילו בשר בקר טחון

רבע כוס שמן זית

1 בצל גדול קצוץ דק

3 שיני שום קצוצות דק

1 פלפל ירוק חריף, קצוץ דק

1 כף עלי זעתר טריים או יבשים, קצוצים

שלושת רבעי כוס פטרוזיליה קצוצה

חצי כפית פלפל אנגלי טחון

חצי כפית קינמון

מלח

פלפל שחור טחון טרי

חצי כוס צנוברים

לטחינה:

חצי כוס טחינה גולמית

שלושת רבעי כוס מים

רבע כוס מיץ לימון סחוט טרי

מלח

פלפל שחור טחון טרי

אופן ההכנה:

1 מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.

מתכונים לראש השנה

2 משרים את הבורגול בקערה גדולה ובה מים למשך כעשרים דקות, מסננים וסוחטים מעט.

3 מוסיפים לבורגול את השמן, הקמח, המלח והפלפל ולשים למעין בצק נוח לעבודה.

4 מרפדים את התחתית והדפנות של תבנית קפיצית בקוטר 24 מ"מ בבורגול ומהדקים.

5 מחממים את השמן במחבת רחבה וכשהוא חם מאדים בו את הזעתר, השום, הבצל והפלפל החריף כחמש דקות.

6 מוסיפים למחבת את הבשר ומטגנים קלות תוך ערבוב בכדי למנוע היווצרות גושים.

7 מעבירים את תערובת הבשר והתבלינים לקערה ומוסיפים את התבלינים והפטרוזיליה ושני שליש מכמות הצנוברים, מערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה.

8 מניחים את המילוי בתבנית המרופדת בורגול, ומהדקים מעט. אופים כ-35-45 דקות בתנור החם.

9 בינתיים מערבבים בקערה את הטחינה עם המים, מיץ הלימון מעט מלח ופלפל לתערובת אחידה.

10 מוציאים את המאפה מהתנור, יוצקים מעליו את תערובת הטחינה, מפזרים מעל את יתרת הצנוברים ומכניסים לתנור ל-10-15 דקות נוספות, עד שפני הטחינה מזהיבים.