אוכל

ניוקי בורגיניון ביין גולן קברנה סוביניון 2007

מנה של חיים כהן, באדיבות חגיגת האוכל והיין בדיקסי

חיים כהן | מסעדת דיקסי | פורסם 30/11/08 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 5 15 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

1 נתח פולקה (פלש פילה), נקי וחתוך לקוביות גדולות (4 ס"מ X 4 ס"מ)
10 בצלי שאלוט קלופים
4 גזרים גדולים חתוכים גס
4 ראשי שומר נקיים ופרוסים לרבעים
10 שיני שום
5 גבעולי סלרי שטופים (ללא עלים), חתוכים גס
2-3 גבעולי רוזמרין
2 ל' ציר בקר
1 בקבוק יין גולן קברנה סוביניון
3 כפות סוכר
2 כפות מלח גס
2 כפות פלפל גרוס

לניוקי:

1 ק"ג תפוח אדמה מקולף ומבושל
2 חלמונים
מלח
קמח

אופן ההכנה:

1 בסיר כבד על אש גבוהה מטגנים את הבשר מכל הצדדים ומוציאים מהמחבת. 2. מוסיפים את כל הירקות ומטגנים עד שהם מתחילים לקבל צבע זהוב. מחזירים את הבשר ומוסיפים את היין. 3. מביאים את היין לרתיחה, מוסיפים ציר בקר, מלח, פלפל, סוכר ורוזמרין. מבשלים כ-5 דקות, מכסים בנייר כסף, ומעבירים לתנור ל-180 מעלות כשעתיים. 4. מכינים את הניוקי: מבשלים את תפוחי האדמה עד שהם מתרככים. 5. מרסקים את תפוחי האדמה כמו פירה ומייבשים בתוך הסיר מעל להבת גז. 6. מוסיפים 2 חלמונים ומלח. מוסיפים קמח ולשים עד קבלת בצק רך אך לא דביק. יוצרים נקניקים ארוכים וחותכים לניוקי בגודל 2-3 ס"מ. 7. מבשלים בסיר עם מי מלח עד שהניוקי צפים, ומוציאים עם כף מחוררת. ניתן גם לטגן במחבת עם שמן זית שטוח, עד גוון זהוב. מעבירים למסננת. 8. מוציאים את הבשר מהתנור, טועמים ומשלימים טעם עם מלח ופלפל לפי הצורך. 9. להגשה: מניחים בצלחת מצקת או שתיים מהתבשיל ומפזרים מעל את הניוקי.