פילה בקר בדלורית מקורמלת ובורגול
פילה בקר צרוב ועסיסי בליווי תבשיל בורגול ודלורית בגוונים של ג'ינג'ר וסויה
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (2 מנות):
נתח של פילה בקר מנוקה במשקל של 1.200-1.800
דלורית אחת גדולה
200 גרם בורגול מושרה במים קרים ומסונן
200 גרם ערמונים קלופים ומבושלים
50 גרם צימוקים לבנים מושרים ביין אדום
100 גרם שקדים מולבנים קלויים
תבלינים
תימין
ג'ינג'ר
מלח
פלפל שחור גרוס
דבש
קינמון
שמן זית כתית משובח
רוטב סויה
חומץ בלסמי
אופן ההכנה:
1 הכנת הפילה: מפלפלים את נתח הפילה בתימין ופלפל שחור גרוס.
2 מחממים מחבת ברזל פסים ומוסיפים 2 כפות שמן זית. צורבים את נתח הפילה מכל הכיוונים, למידת עשייה מדיום, כ5-7 דקות ומניחים בצד.
3 הכנת הדלורית: חוצים את הדלורית לשניים לאורכה וחותכים לחתיכות בעובי 3 ס"מ עם הקליפה.
4 בתבנית אפייה מכינים משרה ממעט גינג'ר קצוץ, כף חומץ בלסמי, כף רוטב סוייה, 3 כפות שמן זית ו-2 כפות דבש.
5 מפלפלים וממליחים קלות,מערבבים יחד עם חתיכות הדלורית ומכניסים לתנור לחום של 180 מעלות עד שהדלורית מתקרמלת ומקבלת צבע זהוב.
6 הכנת הבורגול: לאחר שמסננים את הבורגול מהנוזלים, מאדים במיקרוגל כ-5 דקות.
7 מחממים מחבת עם 2 כפות שמן זית, מטגנים קלות את הבורגול ומוסיפים את הערמונים, השקדים והצימוקים (לאחר שסחטנו אותם מהיין).
8 מתבלים במלח פלפל שחור ומעט קינמון ומערבבים תוך כדי בחישה על אש נמוכה עד שהבורגול נראה תפוח ויציב כ5-9 דקות.
9 להגשה: חותכים את פילה הבקר לפרוסות בעובי הרצוי, מניחים בצלחת הגשה לצידי הדלורית המקורמלת והבורגול הצבעוני ומגישים.