אוכל
צילום׃ דניאל בר און

כיסוני בצק ממולאים בבשר טחון וצנוברים

בשר טחון ומתובל זה תמיד טעים אבל כשהוא עטוף בכיסון מבצק זהוב זה אפילו טעים כפליים. הרבה עבודה? הרבה פחות ממה שנדמה לכם

ליאור סלומון | מאסטר שף | פורסם 22/01/14 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות לא כשר
Rating: 4.4 50 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לכיסונים:

1 תפוח אדמה בינוני

1 כוס קמח

1 ביצה

לבשר:

200 גרם בשר בקר טחון

3 שיני שום קצוצות

1 בצל קצוץ

חצי צרור כוסברה או לפי הטעם

מלח לפי הטעם

פלפל שחור לפי הטעם

חופן צנוברים קלויים

כף חמאה / שמן זית

אופן ההכנה:

1. הכיסונים: בקערת מיקסר מכניסים את כל חומרי הבצק ומאחדים לעיסה אחידה. מכניסים למקרר לחצי שעה.

2. הבשר: במחבת חמה מכניסים את הבשר עם הבצל, השום, הכוסברה, המלח, הפלפל השחור והצנוברים. מערבבים יחד, טועמים ומתקנים תיבול.

3. מוציאים את הבצק מהמקרר, מרדדים בעזרת מערוך לעובי של חצי סנטימטר וקורצים עיגולים בעזרת טבעת או כוס. שמים במרכז כל עיגול בצק כף מתערובת הבשר, מקפלים לשניים, סוגרים ומהדקים באמצעות מזלג.

4. בסיר עם מים רותחים זורקים את הכיסונים. כעבור 3 דקות מוציאים למסננת. מחממים מחבת היטב עם חמאה או שמן זית. מכניסים את הכיסונים ומטגנים משני הצדדים עד להזהבת הכיסונים.

* מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים