אוכל
צילום׃ דניה ויינר, יחסי ציבור

צלעות טלה בציפוי אגוזים מתובלים

את המנה היפהפיה הזאת כדאי לשמור לאירועים מיוחדים, כמו למשל סדר פסח

אבנר לסקין | חגיגה ים תיכונית, הוצאת ידיעות אחרונות | פורסם 07/04/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 3.8 29 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

½ כוס אגוזי ברזיל קצוצים
½ כוס אגוזי פקאן קצוצים
¼ כוס פטרוזיליה קצוצה
2 כפות בזיליקום טרי קצוץ דק
1 כפית פלפל קאיין (או פפריקה חריפה)
2 כפיות מלח דק
1 כף שום קצוץ דק
3 כפות שמן זית
1 כפית פלפל שחור גרוס
2 נתחים של צלעות טלה קטנות במשקל של 650-550 גרם כל נתח

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-200 מעלות.2. שמים בקערה אגוזי ברזיל, אגוזי פקאן, פטרוזיליה, בזיליקום, פלפל קאיין, מלח, שום, 2 כפות שמן זית ופלפל שחור ומערבבים היטב לתערובת אחידה.3. מניחים את צלעות הטלה בתבנית אפייה. מורחים אותן היטב בכף שמן הזית שנותרה.4. מדביקים את תערובת האגוזים לדופן הבשר בעזרת הידיים ומהדקים על ידי לחיצה עם כרית כף היד. חלק מהאגוזים ייפלו, אבל כדאי לנסות להדביק כמה שיותר. את אלו שנפלו יש להניח כמה שיותר קרוב לבשר.5. מכניסים לתנור ואופים 25 דקות.6. מוציאים מהתנור, מעבירים לצלחת הגשה ומחכים 5 דקות לפני ההגשה.