אוכל
צילום׃ 2יח"צ, המטבח1

צלעות טלה בתנור עם פירות יבשים

מנת בשר מתקתקה בבישול ארוך

גילה כהן אבני | מצעד האוכל הישראלי | פורסם 22/10/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 3.8 21 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

2 ק”ג צלעות טלה
3 בצלים גדולים חתוכים לרצועות
שני ראשי שום חצויים
12 משמשים יבשים
12 שזיפים יבשים שחורים
12 תמרים יבשים רכים
½ כוס שמן זית
פלפל אנגלי
פפריקה
תבלין גריל עוף
אבקת מרק בצל
פלפל שחור גרוס טרי
מלח

אופן ההכנה:

1 מניחים בתחתית תבנית הגשה גבוהה (שמתאימה גם לתנור) מחצית כמות רצועות הבצל. 2. מתבלים באופן חופשי מכל התבלינים היבשים. 3. מפזרים מחצית מכמות הפירות היבשים. 4. מפזרים ראש שום. 5. מזליפים מעל הכל ¼ כוס שמן זית . 6. מניחים את הבשר. 7. מסדרים שוב שכבת בצל, פירות יבשים, שום, תבלינים ושמן זית 8. מכסים עם נייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך חצי שעה. 9. מורידים את הטמפ' ל-160 מעלות וצולים עוד 3-4 שעות.