נודלס בסגנון פאד-תאי
נודלס עם פילה בקר ברוטב סויה, פטריות, ג'ינג'ר ופלפל חריף
- זמן עבודהשעה וחצי
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (3 מנות):
לציר:
200 גרם פילה בקר
בצל סגול, חתוך לרבעים
מעט שורש ג'ינג'ר, פרוס
פלפל חריף לפי הטעם
רבע ספל רוטב סויה
2 שיני שום, פרוסות
4 פטריות שיטאקה
פלפל שחור
לפאד תאי:
חבילת אטריות אורז רחבות
200 גרם פילה בקר
שלושת רבעי ספל רוטב סויה
שורש ג'ינג'ר, פרוס
שן שום כתושה
1 כף פלפל שחור גרוס
רבע ספל שמן
3 שיני שום קצוצות
ג'ינג'ר קצוץ
3 פלפל צ'ילי חריף (או לפי הטעם)
1 בצל סגול, קצוץ
4-6 פטריות שיטאקה, פרוסות
חצי חבילה של פטריות, פרוסות
רוטב סויה
1 כף סוכר
לימון (או ליים, אם יש)
2 ביצים (להכין חביתה ולחתוך לפרוסות עבות)
כוסברה, קצוצה
בזיליקום, קצוץ
50 גרם בוטנים מלוחים, קצוצים
אופן ההכנה:
1 מכינים ציר בקר: שמים בסיר 200 גרם פילה בקר, בצל חתוך לרבעים, מעט ג'ינג'ר פרוס, פלפל חריף לפי הטעם, רבע ספל סויה, 2 שיני שום פרוסות, 4 פטריות שיטאקה ופלפל שחור, מכסים במים ומבשלים כ-20 דקות.
2 הפאד תאי: משרים את אטריות האורז במים קרים למשך 45 דקות.
3 משרים את מה שנותר מפילה הבקר (200 גרם) כרבע שעה ב-3/4 ספל סויה, קצת ג'ינג'ר, שן שום כתושה וכף פלפל גרוס. לאחר מכן מטגנים את הבשר מכל צדדיו למשך 5 דקות, מוציאים ושמים בצד.
4 ההקפצה: מחממים רבע ספל שמן ומטגנים בזהירות 3 שיני שום כתושות ומעט ג'ינג'ר קצוץ. מוסיפים פלפל חריף חתוך לקוביות קטנטנות, בצל חתוך גס ואת שני סוגי הפטריות.
5 ממשיכים לטגן ומוסיפים סויה, סוכר ו-3 מצקות מהציר שהכנו. מבשלים קצת ומוסיפים את האטריות. מערבבים עד שהכל מתאחד והאטריות רכות (אבל לא יותר מדי, הן עוד ימשיכו להתבשל עם הבשר). טועמים ובודקים אם חסר סויה או מלח.
6 פורסים את הבשר דק דק ומוסיפים לאטריות. מטגנים כמה דקות. מורידים מהאש ומוסיפים מיץ מלימון שלם.
7 מוסיפים את החביתה. קוצצים את הכוסברה והבזיליקום לפרוסות דקיקות ומוסיפים למנה יחד עם הבוטנים.
מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!