אוכל
צילום׃ יח"צ

אוסובוקו טלה בבירה וירקות שורש

אוסובוקו טלה

אופיר ג'ובאני | גלריית המומחים | פורסם 03/10/08 
  • זמן עבודהשעתיים ושלושת רבעי
  • זמן הכנהשעתיים ושלושת רבעי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.4 8 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

1 ק"ג אוסובוקו טלה (פרוס לעובי של כ – 3 ס"מ)
500Cc בירה בהירה
100Cc יין לבן יבש
2 עלי דפנה
1 כף שום כתוש
4 יחידות פלפל אנגלי
10 עלי מרווה טרייה
תערובת ירקות שורש:
3 בצלים בינוניים חתוכים גס
2 גזרים בינוניים חתוכים גס
4 גבעולי סלרי פרוסים דק
1 ראש סלרי קלוף ופרוס דק
3 שורשי פטרוזיליה קלופים ופרוסים דק
חופן שיני שום לא קלופים)
200Cc שמן זית

אופן ההכנה:

יוצקים את השמן למחבת רחבה ומניחים על אש גבוהה עד שהמחבת חמה. מוסיפים את תערובת ירקות השורש ושיני השום ומטגנים עד להשחמה קלה. מוסיפים את השום הכתוש ועלי המרווה לעוד טיגון קצר. מוסיפים את הבירה, היין, עלי הדפנה, הפלפל והמלח ומצמצמים עד לאידוי של כשליש מהנוזלים ומורידים מהאש. מניחים על מגש (עמוק) שכבה של כחצי מתערובת הירקות, מסדרים את פרוסות האוסובוקו ויוצקים מעל את הנוזלים ושאר התערובת. מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור בחום של כ-180 מעלות לשעתיים וחצי. מורידים את נייר הכסף ומשאירים בתנור לעוד כ-25 דקות.