שוארמה תורכית על שיפוד
היכונו חובבי השווארמה! בואו ללמוד כיצד מכינים שווארמה אמיתית וטעימה אצלכם בסלון! טוב אולי לא בסלון...
חיים כהן | מבשלים ביחד
| פורסם 23/03/11
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
מרכיבים
1 כתף טלה
1 קילוגרם בשר טחון (מעורב כבש ובקר)
1 בצל יבש
פלפל שחור
קמצוצון הל
מלח
טחינה
3 לימון
½ קילוגרם מלפפון
½ קילוגרם עגבניות
1 בצל סגול
פיתות שמנות
כלים
שיפודים רחבים
מנגל גז
קרש חיתוך
סכיi שף
קערות ערבוב
מלקחיים
נילון נצמד
אופן ההכנה:
1 פורסים נתחים רחבים ודקים מכתף טלה. 2. קוצצים את הבצל. 3. מערבבים את הבשר והתבלינים עם 2 כפות מים. 4. לשים הייטב ויוצרים כדורים. 5. מסדרים על השיפוד בצל קלוף שלם 1, פרוסה מנתח כתף וכדור בשר טחון לסרוגין. 6. מישרים עם סכין חדה, מגלגלים בניילון נצמד ומקררים לילה. 7. מחממים את המנגל. 8. צולים את השיפוד וכמו בשוארמה, פורסים כל פעם פרוסות לאורך השיפוד. 9. מכינים סלט ישראלי פשוט 10. מכינים טחינה. 11. מסדרים בפיתה: בשר, טחינה וסלט.