יח``צ׃ יחסי ציבור
נתח קצבים צלוי בגריל
עם ירקות שרופים באש וארוגולה, לאוהבי בשר אמיתיים
רפי כהן | אדום אדום
| פורסם 21/03/10
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (6 מנות):
2 ק"ג נתח קצבים (לבקש מהקצב את החלק העבה) חתוכים לנתחים 3X3 ס"מ
מלח גס
שמן זית
10 בצלים קטנים
10 עגבניות קטנות
5 פלפלים בינוניים חריפים או מתוקים
צרור ארוגולה שטוף ונקי
אופן ההכנה:
1 משמנים את נתחי הבשר בעזרת מברשת בשמן זית, מפזרים מלח גס ופלפל.
2 מחממים גריל או מחבת ברזל כבדה. צולים את נתחי הבשר מכל הכיוונים כ-5 דקות בערך או עד למידת עשייה רצויה (רצוי לא יותר מדי).
3 במקביל צולים היטב את הבצלים, העגבניות, והפלפלים או על גריל או על להבה גלויה. קולפים בעזרת כפות הידיים ובשום פנים ואופן לא שוטפים במים.
4 מניחים את הארוגולה ומזלפים שמן זית ומלח גס. מסדרים את העגבניות, הבצלים, ונתחי הבשר ומגישים.
>> לעוד עיקריות מומלצות לארוחת החג.