קציצות קיפודים
אם אי אפשר לנצח את הנגיף הארור הזה, לפחות נאכל קציצות שמזכירות אותו בצורה: הבלוגרית אפרת ג'רופי הכינה לילדה את קציצות הקיפודים על פי מתכון של רותם ליברזון ("מטבח פרסי"), וראתה כי טוב
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
לרוטב:
בצל בינוני
ענף סלרי (כולל העלים), חתוך גס
שמן זית, לטיגון
2 סלקים קטנים או אחד גדול
100 גרם רסק עגבניות (קופסה קטנה)
מלח
פלפל שחור
מיץ חצי לימון
קורט ציפורן טחון
קורט קינמון
כפית סוכר
לקציצות:
חצי קילו בשר טחון
בצל, קצוץ דק דק (או מגורר בפומפייה וסחוט מנוזלים)
שליש חבילה פטרוזיליה, קצוצה דק (אם מהסופר אז חצי, הן קטנות)
שליש חבילה כוסברה, קצוצה דק (כנ"ל)
חצי כפית זרעי כוסברה טחונים (לא חובה)
מלח
פלפל שחור
כוס אורז בסמטי שטוף (זה לא יעבוד עם אורז שאינו בסמטי!)
אופן ההכנה:
1 מתחילים ברוטב: חותכים את הבצל לשניים ופורסים דק. מטגנים כמה דקות בשמן זית עם הסלרי.
2 חותכים את הסלקים לרבעים. חותכים שלושה מהרבעים לפרוסות בעובי חצי ס"מ בערך, מוסיפים לסיר וממשיכים לטגן. את הרבע שנשאר שומרים לקציצות.
3 מוסיפים לסיר מלח, פלפל שחור, מיץ לימון, את שאר התבלינים והסוכר. מוסיפים רסק עגבניות וארבע כוסות מים, מערבבים הכל ומביאים לרתיחה. טועמים ומתקנים תיבול. מכסים את הסיר, מנמיכים את האש ומניחים לרוטב להצטמצם.
לבלוג של אפרת - יאללה תנוחי
למתכון קציצות קיפודים של רותם ליברזון
4 בינתיים מכינים את הקציצות: מגררים את רבע הסלק שנשאר בפומפייה. מערבבים את כל החומרים חוץ מהאורז, ולשים היטב. מכניסים למקרר לחצי שעה של התייצבות (לא חובה).
5 מוסיפים את האורז ומערבבים מעט, רק עד שהוא נטמע באופן שווה בתערובת. נזהרים שלא יישבר.
6 טועמים שוב את הרוטב ומתקנים תיבול. אם הוא סמיך מדי אפשר להוסיף מעט מים, אבל לא יותר מדי - כי אם הרוטב יכסה את כל הקציצה האורז לא יהפוך לקוצים.
7 יוצרים קציצות בגודל שאוהבים ומניחים ברוטב. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים 30-40 דקות.