אוכל
תמונת AVI׃ דרך האוכל2, דרך האוכל 1

סרמלה

הגרסה הרומנית לכרוב ממולא

ישראל אהרוני | דרך האוכל עם אהרוני וגברי | פורסם 15/12/08 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.8 20 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

24 עלי כרוב כבוש
100 גר' בשר מעושן פרוס לפרוסות עבות

למילוי

½ קילו בשר כבש טחון
½ קילו בשר בקר טחון
2 בצלים קצוצים
5 שיני שום כתושות
5 כפות שמן
1.5 כוסות אורז שטוף ומושרה במים קרים למשך שעה
1 ביצה
מלח, פלפל שחור טחון טרי
1 כף פפריקה מתוקה

לרוטב

2 כפות רסק עגבניות
1 קופסה של עגבניות מרוסקות
1.5 כוסות מים
מלח, פלפל שחור טחון טרי

אופן ההכנה:

1 מניחים את עלי הכרוב על משטח העבודה, את העלים הגדולים חוצים לאורכם ומסירים את הגבעול העבה שבמרכזם. פורסים את הגבעולים לאורכם ומניחים האחד על השני לשימוש מאוחר יותר. 2. מאדים את השום והבצל בשמן עד שהם רכים ושקופים. מסירים מהאש טורפים את הביצה על הפפריקה, המלח והפלפל ומערבבים עם הבשר ועם הבצל והשום המטוגנים. 3. מניחים כשתי כפות גדושות מהמילוי בקצה עלה כרוב. מגלגלים את העלה סביב המילוי, מהדקים מעט ותוחבים את קצוות העלים פנימה. כך עושים עם כל הכמות. 4. מניחים את העלים הממולאים בסיר בכמה שכבות, כשבין השכבות מניחים מעט פרוסות בשר מעושן ואת גבעולי הכרוב הקצוצים. 5. בקערה נפרדת מערבים את חומרי הרוטב היטב ויוצקים אל הסיר. מניחים את הסיר מעל להבה בינונית ומביאים לרתיחה, כשהנוזלים מתחילים לבעבע מנמיכים את האש ומבשלים על להבה נמוכה כשעה. 6. מחממים תנור לחום נמוך- 150 מעלות. 7. לאחר הבישול מעבירים את הכרוב עם הרוטב לכלי חסין אש ומכניסים מכניסים לתנור כשעתיים של אפיה. עד שהרוטב נספג כולו בכרוב הממולא.