אוכל
צילום׃  יחסי ציבור

קדירת בקר וירקות שורש

קוביות בקר עסיסיות המתבשלות עם שלל ירקות שורש ברוטב זעפרן, עגבניות שרי וזיתים

| מסעדת "שוליקה" | פורסם 07/03/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.2 13 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

1 ק"ג בשר בקר (שריר) מס' 8
4 גזרים
4  תפודים
7  בצלצלי שאלוט
ראש שום שלם ומקולף
4 שורש סלרי
12 עגבניות שרי
15-20 זיתים סורים מובחרים
גרם אחד של זעפרן
5 עלי דפנה
10 יח' פלפל אנגלי
קורט מלח
חצי כפית כורכום
כף אחת פפריקה אדומה
חצי כפית כמון

אופן ההכנה:

1 פורסים את הבשר לקוביות ושולקים אותו במשך חצי שעה. 

2 מוסיפים לאותו הסיר מים, עד לכיסוי הבשר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך 6 עד 7 שעות.

3 מקלפים את ירקות השורש (גזר, תפו"א, בצלצלי שאלוט, שורש סלרי) ומטגנים בשמן עמוק עד להזהבה.

4 מניחים את הירקות בצד למנוחה קצרה וכשעה לפני סיום בישול הבשר מוסיפים אותם לסיר הבשר, יחד עם כל התבלינים, העגבניות והזיתים. ממשיכים לבשל על להבה נמוכה כשעה ומגישים לצד אורז או מג'דרה.