אוכל
צילום׃ דניאל בר און

מצ'ומה – איברים פנימיים ברוטב עגבניות חריף

והנה מתכון לחובבי החריף-חריף: סלסת עגבניות מתובלת היטב שבתוכה מתלבשים יחדיו לבבות, טחול, מוח וכבד. לרציניים בלבד

אשר לוי | מאסטר שף | פורסם 28/01/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.2 65 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתבשיל העגבניות:

ראש שום

שמן זית

2 כפות פפריקה מתוקה

100 גרם רסק עגבניות

כף חומץ

6-8 עגבניות אדומות בשלות מגורדות ללא קליפה

כפית סוכר

כוס ציר בקר/ כוס מים

קורט מלח

קורט קורוויה (קימל טחון)

כפית כמון

פלפל שחור

פלפל שאטה מושרה במים

פלפל מתוק יבש מושרה במים

לבשר:

300 גרם לבבות

200 גרם טחול עוף

300 גרם מוח

300 גרם כבד עוף

כף מיץ לימון

צרור פטרוזיליה קצוץ דק

אופן ההכנה:

1 סלסת העגבניות: קוצצים ראש שום, בסיר רחב מחממים שמן זית, מטגנים את השום הקצוץ קלות, מוסיפים פפריקה מתוקה, רסק עגבניות ומטגנים לדקה, מוסיפים חומץ, עגבניות מגורדות ללא קליפה עם מעט סוכר, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה במשך חצי שעה.

2 מוסיפים ציר בקר או מים, מלח, קורוויה, כמון, פלפל שחור ומבשלים על אש קטנה. מוסיפים את הפלפלים האדומים היבשים (פלפל שאטה + פלפל אדום מתוק שהושרו במים).

3 כעבור 15 דקות מכינים את הבשר לפי הסדר הבא ומוסיפים לתבשיל: חוצים את הלבבות ל-2 ומנקים מהשומן, מערבבים עם מלח ופלפל שחור ומטגנים קלות במחבת, מוסיפים לתבשיל. מערבבים את טחול העוף עם מלח ופלפל, מטגנים קלות במחבת ומוסיפים לתבשיל. חולטים את המוח במים חמים 5 דקות, חותכים לקוביות ומוסיפים לתבשיל. מערבבים את הכבד עם פלפל שחור ומטגנים קלות. מוסיפים לתבשיל כ-10 דקות לפני סיום הבישול. יש להקפיד על סדר הכנסת הבשר לתבשיל.

4 בסוף הבישול מוסיפים מיץ מחצי לימון (לא חובה), מערבבים ומוסיפים צרור פטרוזיליה קצוץ דק ומגישים.*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים