אוכל

מרק שעועית עם זנב שור

תבשיל חורפי עשיר

אביבה בן יוסף | גלריית המומחים | פורסם 15/10/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4 10 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מאת: אביבה בן יוסף, מהמטבח הספרדי - ירושלמי

מרכיבים :

זנב שור פרוס לפרוסות שעוביין 4-3 סנטימטרים כל אחת
חצי קילוגרם שעועית לבנה שהושרתה במים במשך לילה , סוננה ונשטפה
2 בצלים חתוכים לרבעים
2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
כפית שטוחה של מלח גס
קורט זעפרן
קורט פלפל שחור
קורט פלפל חריף אדום
קורט בהרט
כף שום כתוש
חצי כוס סלרי וכוסברה קצוצים דק

אופן ההכנה:

שוטפים את הזנב במים רותחים. מעבירים לסיר וממלאים את הסיר כך שהמים יכסו את הבשר. מבשלים במשך רבע שעה על להבה גבוהה. מוסיפים את הבצל והגזר, מכסים שוב במים ומבשלים רבע שעה נוספת (עדיין על להבה גבוהה). לאחר רבע שעה מנמיכים את הלהבה, מוסיפית את השעועית ומבשלים מעל להבה נמוכה 45 דקות נוספות. מוסיפים את יתר החומרים ומבשלים 20 דקות נוספות.