אוכל
צילום׃ דרור כץ יחסי ציבור

חמין מרוקאי

צ'ולנט בגרסה המרוקנית - עם מוח עצמות, בשר שריר, ביצים, כורכום וכמובן קטניות

סהר רפאל | יינות ביתן | פורסם 07/01/13 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 3.9 126 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

3 כוסות חומוס מושרה (אפשר להמיר לשעועית לבנה או להוסיף שעועית לבנה)

3 מוח עצמות

450 גרם שריר בקר

4 כוסות מים

חצי כפית כורכום

רבע כוס שמן

8 תפוחי אדמה בינוניים קלופים

5 ביצים

לחיטה:

1 כוס חיטה

בצל מטוגן עד הזהבה

קורט סוכר

כפית מלח

קורט קינמון

כף שמן

חצי כפית פפריקה

אופן ההכנה:

1 מניחים בסיר את החומוס המושרה, מוח עצמות והבשר. מוסיפים מים, כורכום, שמן ותפוחי אדמה. מרתיחים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעתיים.

2 מבשלים בקלחת את החיטה עם בצל מטוגן, סוכר, מלח, קינמון, שמן ופפריקה במשך כחצי שעה. מעבירים לתוך שקית קוקי (ניתן להוסיף ישירות לסיר).

3 אחרי שעתיים בישול של החמין מוסיפים כפית מלח, מניחים מעל את שקית הקוקי ואת הביצים ומעבירים לפלטה למשך לילה. בודקים את כמות הנוזלים לפני שהולכים לישון וברגע שמתעוררים.

המתכון מאת השף סהר רפאל - באדיבות "קרנבל הבשר" של רשת יינות ביתן

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!