צילום׃ דניאל לילה, אדום אדום
קדירת חג של כתף עגל
מנה חגיגית של כתף עגל עם בצלצלים בתיבול של סילאן ולימון
אבי שטייניץ | אדום אדום
| פורסם 06/04/14
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעתיים ורבע
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
6 נתחים של 120 גר' חתוכים מכתף מרכזית של עגל טרי
מלח
פלפל שחור גרוס
5 כפות שמן זית
2 ענפי רוזמרין טרי
250 גר בצלצלי שלוט קטנים קלופים
ראש ג'ינג'ר פרוס גס עם הקליפה
כוס יין לבן
כוס וחצי ציר עגל ( ניתן ממשחה )
5-7 כפות סילאן
סרט קליפה של לימון צהוב
לעיטור: בצל ירוק
לסלט:
אפונת שלג
שמן זית
מלח
פלפל גרוס
פקאן מסוכר גרוס
אופן ההכנה:
1 עוטפים את קוביות הכתף בשמן זית ומתבלים, מחממים סיר כבד וצורבים משני צדי הנתחים להשחמה, מוסיפים את היין מאדים מעט ומוסיפים את הנוזל.
2 מבשלים כשעה ורבע, מוסיפים את הבצלצלים הג'ינג'ר הסילאן וסרט הלימון.
3 מבשלים כשעתיים נוספות בתנור מחומם מראש ל- 165 מעלות או בסיר מכוסה על כיריים בלהבה נמוכה. בסיום להשלים טעמים.
4 סלט: מחממים בסיר מים עם מעט מלח, חולטים את האפונה לדקה , מסננים ומערבים עם שאר מצרכי הסלט.