אוכל
צילום׃ דניאל לילה, אדום אדום

קדירת חג של כתף עגל

מנה חגיגית של כתף עגל עם בצלצלים בתיבול של סילאן ולימון

אבי שטייניץ | אדום אדום | פורסם 06/04/14 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעתיים ורבע
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 24 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

6 נתחים של 120 גר' חתוכים מכתף מרכזית של עגל טרי

מלח

פלפל שחור גרוס

5 כפות שמן זית

2 ענפי רוזמרין טרי

250 גר בצלצלי שלוט קטנים קלופים

ראש ג'ינג'ר פרוס גס עם הקליפה

כוס יין לבן

כוס וחצי ציר עגל ( ניתן ממשחה )

5-7 כפות סילאן

סרט קליפה של לימון צהוב

לעיטור: בצל ירוק

לסלט:

אפונת שלג

שמן זית

מלח

פלפל גרוס

פקאן מסוכר גרוס

אופן ההכנה:

1 עוטפים את קוביות הכתף בשמן זית ומתבלים, מחממים סיר כבד וצורבים משני צדי הנתחים להשחמה, מוסיפים את היין מאדים מעט ומוסיפים את הנוזל.

2 מבשלים כשעה ורבע, מוסיפים את הבצלצלים הג'ינג'ר הסילאן וסרט הלימון. 

3 מבשלים כשעתיים נוספות בתנור מחומם מראש ל- 165 מעלות או בסיר מכוסה על  כיריים בלהבה נמוכה. בסיום להשלים טעמים.

4 סלט: מחממים בסיר מים עם מעט מלח, חולטים את האפונה לדקה , מסננים ומערבים    עם שאר מצרכי הסלט.