אוכל

כפיתות עם אורז וסלט

מתכון למנת קציצות קלאסית, כמו בבית אמא, בליווי סלט טוניסאי ואורז. בואו לנסות גם אתם

הלן חג'ג' | מאסטר שף | פורסם 20/10/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.2 20 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

חצי חבילת פטרוזיליה
חצי חבילת כוסברה
חצי פרפר חזה עוף
2 שיני שום כתושות
2 בצלים בינוניים חתוכים לקוביות קטנות
2 פרוסות לחם פרוס (מרטיבים וסוחטים היטב)
4 ביצים
3 כפות סולת
כפית כורכום
כפית פפריקה
כפית מלח
כפית פלפל שחור
כפית מרק עוף

לטרשי

2 בטטות בינוניות או דלעת (לאחר הרתחה במים)
1/2 כפית פפריקה
1/2 כפית כמון
1/2 לימון
2 כפות שמן
2 שיני שום כתושות

לאורז

2 כוסות אורז
חצי כוס שקדים פרוסים
חצי כוס חמוציות מיובשות
2 כפות שמיר מיובש
חצי כוס גזר פרוס דק
חצי כוס גמבה פרוסה דק
חצי כף כורכום
חצי כף מלח

אופן ההכנה:

כפיתות מערבבים את כל התערובת, מכינים כדורים (מעוכים) ומטגנים בשמן עמוק עד לקבלת צבע זהוב.

טרשי מועכים את הבטטה, מוסיפים את התבלינים והתוספות, מערבבים ומגישים (חם או קר).

אורז 1.שמים מעט שמן בסיר, מוסיפים את האורז ומטגנים אותו מעט. 2. מערבבים, ולאחר מספר דקות מוסיפים את התבלינים. 3. ממשיכים לערבב ומוסיפים מים רותחים (2 כוסות מים על כל כוס אורז). 4. מביאים לרתיחה, מורידים לאש קטנה, סוגרים את הסיר, ומחכים רבע שעה. 5. לאחר רבע שעה ניתן לכבות את האש, להמתין מספר דקות והאורז מוכן.