אוכל
צילום׃ דניאל בר און

קבב טלה על העצם לצד ירקות מבושלים

מורידים את הבשר מהעצם, מכינים קבבים ומחזירים לעצם. טעים? בעיקר לצד כרישה מאודה, צנונית מבושלת ודלעת אפויה

שי טובול ושלמה עזרן | מאסטר שף | פורסם 05/02/14 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעתיים ורבע
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.6 14 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

4 נתחי צלעות טלה

צרור כוסברה

צרור פטרוזיליה

צרור נענע

50 גרם צנוברים

מלח

פלפל

אגוז מוסקט

לכרישה המאודה:

3 כרישות צעירות

ציר עוף

3 כפות שמן זית

טימין

לדלעת האפויה:

דלעת

מלח

שמן זית

סוכר

קורט צ'ילי

כפית עלי טימין

לצנוניות המבושלות:

ציר עוף

פלפל צ'ילי אדום

צנוניות

אופן ההכנה:

1 מפרידים את העצמות מהנתח וקוצצים את הבשר עד למצב שהוא דק דק. מחממים תנור ל-220 מעלות ומכניסים את העצמות לתנור למשך 5 דקות.

2 מוציאים ומפרידים משאריות הבשר, קוצצים את הכוסברה, הפטרוזיליה, הנענע והצנוברים ומערבבים היטב עם הבשר הקצוץ. מוסיפים בצל קצוץ ומתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט. לשים במשך 5-10 דקות.

3 חותכים את הכרישה לחתיכות באורך 7-8 ס"מ, שמים בתבנית ביחד עם ציר עוף, שמן זית ומלח ומכניסים לתנור ל-25 דקות עד לצריבה קלה.

4 הדלעת: חותכים את הדלעת לקוביות וחולטים במים כ-15 דקות עד לריכוך. מוציאים, מערבבים עם מלח, שמן זית, סוכר, מעט צ'ילי ומעט טימין. מעבירים את הקוביות לתבנית ומכניסים לתנור  עד להשחמה קלה.

5 בסיר עם ציר עוף ומעט צ'ילי מכניסים את הצנוניות ומבשלים עד לריכוך.

6 מסדרים את תערובת הבשר על העצם החשופה בצורת קבב על העצם ומטגנים בשמן חם עד להשחמה קלה. מעבירים לצריבה נוספת לתנור. *מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים