קבב טלה על העצם לצד ירקות מבושלים
מורידים את הבשר מהעצם, מכינים קבבים ומחזירים לעצם. טעים? בעיקר לצד כרישה מאודה, צנונית מבושלת ודלעת אפויה
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעתיים ורבע
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
4 נתחי צלעות טלה
צרור כוסברה
צרור פטרוזיליה
צרור נענע
50 גרם צנוברים
מלח
פלפל
אגוז מוסקט
לכרישה המאודה:
3 כרישות צעירות
ציר עוף
3 כפות שמן זית
טימין
לדלעת האפויה:
דלעת
מלח
שמן זית
סוכר
קורט צ'ילי
כפית עלי טימין
לצנוניות המבושלות:
ציר עוף
פלפל צ'ילי אדום
צנוניות
אופן ההכנה:
1 מפרידים את העצמות מהנתח וקוצצים את הבשר עד למצב שהוא דק דק. מחממים תנור ל-220 מעלות ומכניסים את העצמות לתנור למשך 5 דקות.
2 מוציאים ומפרידים משאריות הבשר, קוצצים את הכוסברה, הפטרוזיליה, הנענע והצנוברים ומערבבים היטב עם הבשר הקצוץ. מוסיפים בצל קצוץ ומתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט. לשים במשך 5-10 דקות.
3 חותכים את הכרישה לחתיכות באורך 7-8 ס"מ, שמים בתבנית ביחד עם ציר עוף, שמן זית ומלח ומכניסים לתנור ל-25 דקות עד לצריבה קלה.
4 הדלעת: חותכים את הדלעת לקוביות וחולטים במים כ-15 דקות עד לריכוך. מוציאים, מערבבים עם מלח, שמן זית, סוכר, מעט צ'ילי ומעט טימין. מעבירים את הקוביות לתבנית ומכניסים לתנור עד להשחמה קלה.
5 בסיר עם ציר עוף ומעט צ'ילי מכניסים את הצנוניות ומבשלים עד לריכוך.
6 מסדרים את תערובת הבשר על העצם החשופה בצורת קבב על העצם ומטגנים בשמן חם עד להשחמה קלה. מעבירים לצריבה נוספת לתנור. *מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים