אוכל
צילום׃ קשת, מאסטר שף VIP

טס קבב

מה קורה כשמשלבים חצילים קלויים עם בשר כבש, עגבניות ופלפל חריף? בעיקר דברים טובים. תבשיל טס קבב עשיר בתיבול אורגנו ותימין שמומלץ לאמץ בחום

עדן הראל | מאסטר שף VIP | פורסם 18/02/15 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 5 5 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

חצילים

6 צלעות כבש, חתוכות מהעצם או כתף כבש, חתוכה לקוביות קטנות

בצל חתוך דק

שום חתוך לפרוסות דקות

4 עגבניות מקולפות וחתוכות לפילטים

מעט רסק עגבניות

ציר בשר

מלח

פלפל

תימין

אורגנו

פלפל חריף

4 כפות שמן

2 כפות קמח

שמן זית

פטרוזיליה

עגבנייה בשלה

אופן ההכנה:

1 שמים את החצילים בתנור או צולים על אש גלויה.

2 חותכים את הכבש לקוביות קטנות מאוד ומנקים קצת מהשומן. מטגנים כ-6 דקות ומוסיפים את הבצל. אחרי דקה מוסיפים את השום ואז את העגבניות, הרסק, ציר הבשר, מלח, פלפל, תימין ואורגנו.

3 מבשלים ומוסיפים את הפלפל חריף.

4 מקלפים את החצילים המוכנים. במחבת שמים את השמן והקמח. כשהרביחה רותחת, מוסיפים את החצילים וציר הבשר ומבשלים יחד כמה דקות. מוסיפים מלח.

5 מסדרים את החצילים בצלחת הגשה ואת הכבש באמצע, מפזרים שמן זית ומיץ מהעגבניות.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.