טס קבב
מה קורה כשמשלבים חצילים קלויים עם בשר כבש, עגבניות ופלפל חריף? בעיקר דברים טובים. תבשיל טס קבב עשיר בתיבול אורגנו ותימין שמומלץ לאמץ בחום
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (4 מנות):
חצילים
6 צלעות כבש, חתוכות מהעצם או כתף כבש, חתוכה לקוביות קטנות
בצל חתוך דק
שום חתוך לפרוסות דקות
4 עגבניות מקולפות וחתוכות לפילטים
מעט רסק עגבניות
ציר בשר
מלח
פלפל
תימין
אורגנו
פלפל חריף
4 כפות שמן
2 כפות קמח
שמן זית
פטרוזיליה
עגבנייה בשלה
אופן ההכנה:
1 שמים את החצילים בתנור או צולים על אש גלויה.
2 חותכים את הכבש לקוביות קטנות מאוד ומנקים קצת מהשומן. מטגנים כ-6 דקות ומוסיפים את הבצל. אחרי דקה מוסיפים את השום ואז את העגבניות, הרסק, ציר הבשר, מלח, פלפל, תימין ואורגנו.
3 מבשלים ומוסיפים את הפלפל חריף.
4 מקלפים את החצילים המוכנים. במחבת שמים את השמן והקמח. כשהרביחה רותחת, מוסיפים את החצילים וציר הבשר ומבשלים יחד כמה דקות. מוסיפים מלח.
5 מסדרים את החצילים בצלחת הגשה ואת הכבש באמצע, מפזרים שמן זית ומיץ מהעגבניות.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.