טביחה בסלק
תבשיל זנב ושעועית עשיר ברוטב סלק צבעוני
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (12 מנות):
1 קילו שעועית לבנה יבשה מושרית במים קרים למשך הלילה.
10 שיני שום קלופות מעוכות מעט
6 תפוחי אדמה קלופים חתוכים לאורכם לרבעים
1 זנב פרה חתוך לחוליות, או רגליים של כבש חתוכות לפרוסות
מלח, פלפל שחור טחון טרי
1 כף כורכום
3 כפות תרכיז סלקא
עוד מוסיפים
קוקלא (קציצות סולת עסיסיות, מתכון בהמשך):
1 קילו שומן כבש או בקר קצוץ
6 שיני שום כתושות
2 כוסות סולת
2 כפות פפריקה מתוקה
מלח, פלפל שחור טחון טרי
1 כף אחררט (תערובת תבלינים טריפוליטאית)
3-4 ביצים
עוד מוסיפים: מעיים ממולאים (אופן ההכנה בהמשך)
למילוי
2 כוסות אורז שטוף ומסונן
1 כוס שומן כבש או בקר קצוצים
6 כבדי עוף קצוצים גס
2 בצלים קצוצים
6 שיני שום קצוצות
½ קילו בשר בקר קצוץ
1 כוס כוסברה קצוצה
1 כוס שמיר קצוץ
1 כף פפריקה מתוקה
2 כפית פפריקה חריפה
1 כף אחררט
מלח, פלפל שחור טחון טרי
אופן ההכנה:
מערבים היטב את כל החומרים בקערה ולשים לתערובת אחידה. צרים מהתערובת קציצות מוארכות, כמו קבב. מניחים על מגש, מכסים בניילון נצמד ומקררים עד לשימוש.
הכנת המעיים: מערבבים היטב את כל החומרים לתערובת אחידה. ממלאים מעיים מנוקים בתערובת למעין נקניק ארוך או כמה נקניקים קצרים.
להכנת הטביחה: שמים את השעועית המסוננת בסיר רחב ועליהם את נתחי הבשר. מניחים מעל לבשר את המעיים הממולאים, הקוקלא ורבעי תפוחי האדמה. מוסיפים מים שכמעט יכסו את הכל. מוסיפים את התבלינים ותרכיז הסלקא. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה למשך הלילה. אופציית התנור: לאחר הרתיחה מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 110 מעלות למשך הלילה.