אוכל
צילום׃ עודד קרני

קציצות עגל עם שורש סלרי ובצלי פנינה

קציצות בשר עשירות וטעימות

ישראל אהרוני | אהרוני מבשל לחברים | פורסם 02/10/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 33 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

לקציצות

1 קילו בשר בקר טחון טרי
1 בצל גדול קצוץ דק
3 שיני שום קצוצות
1 שורש סלרי גדול קלוף, מגורד בפומפייה דקה
2 ביצים
1 כף עלי תימין טריים
2 כפות גרגירי קימל שלמים
מלח, פלפל שחור טחון טרי
1 כוס פירורי לחם
שמן זית לטיגון

לבצלים

½ קילו בצלי פנינה קלופים (או 34 בצלי שאלוט קלופים)
רבע כוס שמן זית
¾ כוס יין לבן יבש
¼ כוס חומץ בלסמי
4 כפות סוכר
מלח,פלפל שחור טחון טרי
3/4 כוס עלי פטרוזיליה קצוצים

אופן ההכנה:

1 בקערה עמוקה מערבבים את כל מרכיבי הקציצות עד שמתקבלת תערובת אחידה.2. מרטיבים מעט את הידיים וצרים מהתערובת קציצות שמנמנות ושטוחות מעט.3. טובלים את הקציצות בפירורי לחם כך שהן תהיינה מצופות היטב סביב סביב.4. מחממים במחבת רחבה שמן זית בגובה סנטימטר אחד בערך. כשהשמן חם מטגנים את הקציצות משני הצדדים עד שהן שחומות ופריכות.5. מוציאים את הקציצות מהמחבת.6. מוסיפים את הבצלצלים לטיגון קצר. יוצקים פנימה את היין, חומץ, סוכר, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה.7. מחזירים פנימה את הקציצות, מכסים ומבשלים יחד עוד כ-30 דקות.8. מפזרים מעל עלי פטרוזיליה קצוצים ומגישים.