צילום׃ istockphoto
פטה כבד
גרסה מהירת הכנה למנה הקלאסית
רות אוליבר | mako
| פורסם 13/10/08
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות לא כשר
מרכיבים (8 מנות):
100 גרם חמאה
100 גרם שומן אווז (או חמאה)
2 בצלים גדולים
750 גרם כבדי עוף נקיים משומן וגידים
2 כפות קוניאק או ברנדי
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
ממיסים את שומן האווז או החמאה במחבת רחבה ומטגנים בהם את הבצל עד שזה מתחיל להזהיב. מוסיפים למחבת את הכבדים ומטגנים בזהירות כשתי דקות מכל צד (אם אין מקום במחבת לכל הכבדים ניתן לטגנם בכמה מחזורים) מעבירים את תכולת המחבת החמה (הכבדים והשומן בו טוגנו) למעבד המזון, מוסיפים קוניאק ומפעילים את מעבד המזון. תוך כדי עבודת מעבד המזון מוסיפים את המלח והפלפל. כשמתקבלת מחית אחידה מפסקים את פעולת מעבד המזון ומעבירים את המחית לתבניות אישיות או לטרין (תבנית חרס מוארכת). מעבירים למקרר למספר שעות עד לילה, פורסים ומגישים.