אוכל
צילום׃ דניאל בר און

מרק אפונה וכיסוני בשר

מרק אפונה חורפי מועשר בציר בשר, גזר גמדי וארטישוק לצד כיסוני עדינים ממולאים בבשר. חבל שהחורף אוטוטו נגמר

ריקי סוויסה | מאסטר שף | פורסם 26/02/14 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 3.8 25 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

למרק:

2 קופסאות שימורים אפונה ירוקה

1 בצל קצוץ

1 קופסת גזר גמדי

1 קופסת ארטישוק

מים/ציר בשר

מלח

פלפל

קופסת בשר משומר

פטרוזיליה

כוסברה

חופן עלי טימין

לכיסוני בשר:

כוס קמח

2 כפות שמן

1/2 כוס מים

בשר משומר

אופן ההכנה:

1 שוטפים את האפונה ומסננים. בסיר עמוק מטגנים את הבצל, מוסיפים את האפונה ומטגנים יחד. מוסיפים את הגזר והארטישוק. ממשיכים להקפיץ יחד בערך כ-10 דקות. ממלאים את הסיר עד ל-3/4 במים/ ציר בשר ומתבלים במלח ופלפל.

2 מוציאים את הבשר המשומר מהקופסה, שוטפים היטב ומוסיפים אותו למרק. קוצצים פטרוזיליה, כוסברה ועלי טימין ומוסיפים לסיר המרק. מבשלים כ-30-40 דקות. בעזרת בלנדר ידני מרסקים את הירקות והבשר, מסננים במסננת ומגישים חם. מלמעלה מפזרים עלי כוסברה טריים.

3 הכיסונים: בקערה קטנה מערבבים את הקמח עם השמן והמים עד לקבלת בצק נעים למגע וגמיש לעיבוד. מרדדים וקורצים עיגולים. מוסיפים לעיגולים את הבשר המעובד במרכז העיגול בעזרת כפית. שמים מעט ממלית הבשר וסוגרים לכדי חצי עיגול. מהדקים בעזרת מזלג את הקצוות על מנת שלא יפתחו.

4 מטגנים בשמן עמוק עד להזהבה, ומגישים ליד המרק.

*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידיד המתמודדים

 

כפתור מגה