אוכל
תמונת AVI׃ none

טלה עטוף בבצק עלים

בתוספת סלט פטריות ועלי רשד

חיים כהן | מועדון ארוחת הערב | פורסם 22/01/10 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 5 17 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

4 סינטות טלה
מלח
פלפל שחור
תימין
שמן זית
רוזמרין
קילו גזר
שורש סלרי
2 שום קלופות
יין לבן לַבישול
בצק עלים מרודד
חלמון להברשה

לרוטב

שמן זית
יין לבן
רבע כוס מים

לסלט

קילו פטריות שמפיניון
שמן זית
מלח
חומץ בלסמי
צרור גרגיר נחלים
צרור רשד

אופן ההכנה:

1 מעסים את הסינטה במלח, פלפל שחור ותימין, צורבים מעט במחבת עם שמן זית ורוזמרין, מוציאים ומניחים בצד.

2 קוצצים גזר ושורש סלרי לקוביות קטנות, ומוסיפים שום.

3 מחממים את המחבת שבה נצרבה הסינטה ומטגנים בתוכה את הירקות הקצוצים, בתוספת עוד תימין, מלח ופלפל. מוסיפים מעט יין לבן, מסננים ומקררים. שומרים את הנוזל בצד.

4 מחממים תנור ל-190 מעלות.

5 פותחים עלה בצק עלים וחותכים את השוליים.

6 מניחים מעל את הסינטה, מורחים את תערובת הירקות, מפזרים קצת תימין טרי וסוגרים את הבצק. משאירים בצק חתוך לרצועות, ומקשטים בעזרתן את המאפה בשתי וערב.

7 חותכים ריבוע בצק קטן למעלה להוצאת הנוזלים. מברישים בחלמון ומכניסים לתנור. אופים כרבע שעה.

7 מכינים את הרוטב: מחממים במחבת שמן זית, מעט יין לבן ומים, ומביאים לרתיחה.

8 מכינים את הסלט: צורבים במחבת לוהטת פטריות חתוכות לרבעים במשך דקה-שתיים, מערבבים מעט ומוסיפים שמן זית. מטגנים כ-3 דקות נוספות ומסירים מהאש.

9 קוצצים את גרגיר הנחלים והרשד ושמים בקערה. מתבלים בשמן זית, מלח וחומץ בלסמי, מוסיפים את הפטריות ומערבבים.