אוכל
צילום׃ מוטי בר און, אוכל מכל הלב

קציצות כבד ברוטב לימון כבוש

קציצות בשר משובחות ברוטב פלפלים, גמבות ולימון כבוש ותיבול ביתי של פפריקה וכמון

האני רוסו | עושים שכונה | פורסם 02/01/11 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.6 14 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

רבע קילו בשר טחון טרי
רבע קילו כבד שלם טרי
1 גמבה
שמן
פפריקה מתוקה
שום
2 פלפלים אדומים יבשים
כמון
פלפל שחור
ביצה
¼ כוס פרורי לחם
לימון כבוש

אופן ההכנה:

1 צולים את הכבד בתנור כ-3 דקות.

2 מערבלים בבלנדר את הכבד, הבשר הטחון, ביצה אחת, חצי כפית פפריקה חריפה, חצי כפית כמון, ¼ כוס פרורי לחם ושן שום.

3 יוצרים מהתערובת קציצות בגודל כדור פינג פונג.

4 פורסים את הגמבה לרצועות. מחממים מעט שמן במחבת גדולה ומטגנים את הגמבה.

5 כשהגמבה מתרככת, יש להוסיף את הפלפל היבש, חצי כפית פפריקה חריפה, חצי כפית מלח ומספר לימונים כבושים.

6 מערבבים את הרוטב עד הגעתו לרתיחה ומוסיפים את הקציצות.

7 מכסים את המחבת במכסה ומבשלים כ-20 דקות על אש בינונית.