צילום׃ מוטי בר און, אוכל מכל הלב
קציצות כבד ברוטב לימון כבוש
קציצות בשר משובחות ברוטב פלפלים, גמבות ולימון כבוש ותיבול ביתי של פפריקה וכמון
האני רוסו | עושים שכונה
| פורסם 02/01/11
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (4 מנות):
רבע קילו בשר טחון טרי
רבע קילו כבד שלם טרי
1 גמבה
שמן
פפריקה מתוקה
שום
2 פלפלים אדומים יבשים
כמון
פלפל שחור
ביצה
¼ כוס פרורי לחם
לימון כבוש
אופן ההכנה:
1 צולים את הכבד בתנור כ-3 דקות.
2 מערבלים בבלנדר את הכבד, הבשר הטחון, ביצה אחת, חצי כפית פפריקה חריפה, חצי כפית כמון, ¼ כוס פרורי לחם ושן שום.
3 יוצרים מהתערובת קציצות בגודל כדור פינג פונג.
4 פורסים את הגמבה לרצועות. מחממים מעט שמן במחבת גדולה ומטגנים את הגמבה.
5 כשהגמבה מתרככת, יש להוסיף את הפלפל היבש, חצי כפית פפריקה חריפה, חצי כפית מלח ומספר לימונים כבושים.
6 מערבבים את הרוטב עד הגעתו לרתיחה ומוסיפים את הקציצות.
7 מכסים את המחבת במכסה ומבשלים כ-20 דקות על אש בינונית.