קציצות שופלר
קציצות בשר עם כרובית ורוטב עגבניות מתובל, תענוג שלא תרצו לוותר עליו מהמטבח של מסעדת המוציא
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
לקציצות:
500 גרם בשר טחון
1 צרור פטרוזיליה, קצוץ דק
1 צרור כוסברה, קצוץ דק
1/2 חופן עלי נענע, קצוצים דק
1/2 חופן עלי בזיליקום, קצוצים דק
1 שן שום, כתושה
1 כף כמון
1/2 כפית אגוז מוסקט
מלח ופלפל
שמן לטיגון
לרוטב:
חצי כוס שמן
3 בצלים, קצוצים דק
1 כפית ג'ינג'ר קצוץ
מלח ופלפל
10 עגבניות מגורדות
להגשה:
150 גרם פרחי כרובית
אופן ההכנה:
1 לקציצות: שמים בקערה את הבשר הטחון, עשבי התיבול, השום והתבלינים. מערבבים היטב לקבלת תערובת אחידה.
2 יוצרים מהתערובת קציצות בגודל כדור פינג פונג ומשטחים אותן מעט.
3 מחממים שמן במחבת רחבה וצורבים את הקציצות מכל הצדדים עד שהן מתחילות להזהיב.
4 להכנת הרוטב: יוצקים חצי כוס שמן למחבת עמוקה ומחממים. מוסיפים את הבצל הקצוץ, הג'ינג'ר, מלח ופלפל ומטגנים עד שהבצל מזהיב.
5 מוסיפים את העגבניות המגורדות ומביאים לרתיחה.
6 מוסיפים את הקציצות ומבשלים אותן ברוטב כ-10 דקות על להבה בינונית.
7 במחבת נפרדת מטגנים את פרחי הכרובית עד שהם מזהיבים מעט. מוסיפים לסיר עם הרוטב והקציצות.
8 מביאים שוב לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים על להבה נמוכה למשך כשעה.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!