אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

קציצות שופלר

קציצות בשר עם כרובית ורוטב עגבניות מתובל, תענוג שלא תרצו לוותר עליו מהמטבח של מסעדת המוציא

אבי לוי | מסעדת המוציא | פורסם 24/08/12 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.7 33 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לקציצות:

500 גרם בשר טחון

1 צרור פטרוזיליה, קצוץ דק

1 צרור כוסברה, קצוץ דק

1/2 חופן עלי נענע, קצוצים דק

1/2 חופן עלי בזיליקום, קצוצים דק

1 שן שום, כתושה

1 כף כמון

1/2 כפית אגוז מוסקט

מלח ופלפל

שמן לטיגון

לרוטב:

חצי כוס שמן

3 בצלים, קצוצים דק

1 כפית ג'ינג'ר קצוץ

מלח ופלפל

10 עגבניות מגורדות

להגשה:

150 גרם פרחי כרובית

אופן ההכנה:

1 לקציצות: שמים בקערה את הבשר הטחון, עשבי התיבול, השום והתבלינים. מערבבים היטב לקבלת תערובת אחידה.

2 יוצרים מהתערובת קציצות בגודל כדור פינג פונג ומשטחים אותן מעט.

3 מחממים שמן במחבת רחבה וצורבים את הקציצות מכל הצדדים עד שהן מתחילות להזהיב.

4 להכנת הרוטב: יוצקים חצי כוס שמן למחבת עמוקה ומחממים. מוסיפים את הבצל הקצוץ, הג'ינג'ר, מלח ופלפל ומטגנים עד שהבצל מזהיב.

5 מוסיפים את העגבניות המגורדות ומביאים לרתיחה.

6 מוסיפים את הקציצות ומבשלים אותן ברוטב כ-10 דקות על להבה בינונית.

7 במחבת נפרדת מטגנים את פרחי הכרובית עד שהם מזהיבים מעט. מוסיפים לסיר עם הרוטב והקציצות.

8 מביאים שוב לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים על להבה נמוכה למשך כשעה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

>> כל המתכונים לראש השנה