סינטה על מצע פולנטה
סינטה צרובה על מחבת, מוגשת עם פולנטה טרייה, חמה ונימוחה
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות לא כשר
מרכיבים (2 מנות):
3 קלחי תירס טריים
200 גרם חמאה
320 מ"ל שמנת מתוקה
100 מ"ל חלב
100 גרם פרמזן מגוררת
לסינטה:
נתח סינטה
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
1 מסירים מקלחי התירס את הגרעינים, ומעבירים לסיר יחד עם 100 גרם חמאה.
2 מוסיפים את השמנת המתוקה ומחצית מהחלב (50 מ"ל) ומערבבים כל הזמן במזלג תוך מעיכה של גרעיני התירס.
3 כשמתחילה להתקבל עיסה מוסיפים את יתרת החמאה והחלב. ממשיכים לערבב עד שהנוזלים מצטמצמים וגרעיני התירס רכים ומעוכים היטב.
4 כאשר התערובת של התירס רכה מכניסים פנימה את הפרמזן ומערבבים היטב. מתבלים במעט מלח (גם הפרמזן מוסיף מליחות).
5 הסינטה: צולים את הנתח במחבת סטייקים 3 דקות מכל צד. מתבלים במלח ופלפל משני הצדדים וצולים עוד 5 דקות בתנור שחומם ל-180 מעלות.
6 מוציאים את הסינטה, פורסים ומניחים על הפולנטה.
* ניתן לזלף על המנה ציר בקר מצומצם ולקשט בבצל ירוק.
מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!