אוכל
תמונת AVI׃ mako

סינטה על מצע פולנטה

סינטה צרובה על מחבת, מוגשת עם פולנטה טרייה, חמה ונימוחה

ויקי ג'אן | מאסטר שף | פורסם 05/11/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות לא כשר
Rating: 1.6 38 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

3 קלחי תירס טריים

200 גרם חמאה

320 מ"ל שמנת מתוקה

100 מ"ל חלב

100 גרם פרמזן מגוררת

לסינטה:

נתח סינטה

מלח ופלפל

אופן ההכנה:

1 מסירים מקלחי התירס את הגרעינים, ומעבירים לסיר יחד עם 100 גרם חמאה.

2 מוסיפים את השמנת המתוקה ומחצית מהחלב (50 מ"ל) ומערבבים כל הזמן במזלג תוך מעיכה של גרעיני התירס.

3 כשמתחילה להתקבל עיסה מוסיפים את יתרת החמאה והחלב. ממשיכים לערבב עד שהנוזלים מצטמצמים וגרעיני התירס רכים ומעוכים היטב.

4 כאשר התערובת של התירס רכה מכניסים פנימה את הפרמזן ומערבבים היטב. מתבלים במעט מלח (גם הפרמזן מוסיף מליחות).

5 הסינטה: צולים את הנתח במחבת סטייקים 3 דקות מכל צד. מתבלים במלח ופלפל משני הצדדים וצולים עוד 5 דקות בתנור שחומם ל-180 מעלות.

6 מוציאים את הסינטה, פורסים ומניחים על הפולנטה.

* ניתן לזלף על המנה ציר בקר מצומצם ולקשט בבצל ירוק.

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!