תמונת AVI׃ mako
לשון עגל ברוטב יין אדום
מנה של לשון עגל מתובלת היטב עם המון שום עם רוטב של יין אדום
עדנה קרוננברג | מאסטר שף
| פורסם 21/03/14
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
2 ק"ג לשון עגל
שמן זית
מלח
פלפל
עלי דפנה
4 בצלים גדולים, קצוצים דק
4 ראשים של שום
פפריקה
קינמון
ציפורן טחון
כוס יין אדום יבש
אופן ההכנה:
1 מורחים את הלשון בשמן זית, שום כתוש, מלח, פלפל ועלי דפנה. עוטפים בנייר נצמד ומכניסים למקרר יומיים.
2 מטגנים במחבת את הבצל חצי טיגון עד שהוא מזהיב. מוסיפים את הלשון (ללא עלי הדפנה) וצורבים אותה משני הצדדים. מוסיפים את התבלינים, 2 עלי דפנה, והיין האדום. מבשלים במשך שעתיים, עד שהבשר מתרכך, אבל לא יותר מדי. הופכים מדי פעם את הלשון ברוטב.
3 בסיום הבישול מוציאים את הלשון, מקררים קלות ומסירים את שכבת העור. משאירים לילה במקרר. פורסים את חתיכת הלשון לפרוסות ומבשלים עוד שעה ברוטב.
*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים