אוכל
תמונת AVI׃ mako

לשון עגל ברוטב יין אדום

מנה של לשון עגל מתובלת היטב עם המון שום עם רוטב של יין אדום

עדנה קרוננברג | מאסטר שף | פורסם 21/03/14 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.8 32 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

2 ק"ג לשון עגל

שמן זית

מלח

פלפל

עלי דפנה

4 בצלים גדולים, קצוצים דק

4 ראשים של שום

פפריקה

קינמון

ציפורן טחון

כוס יין אדום יבש

אופן ההכנה:

1 מורחים את הלשון בשמן זית, שום כתוש, מלח, פלפל ועלי דפנה. עוטפים בנייר נצמד ומכניסים למקרר יומיים.

2 מטגנים במחבת את הבצל חצי טיגון עד שהוא מזהיב. מוסיפים את הלשון (ללא עלי הדפנה) וצורבים אותה משני הצדדים. מוסיפים את התבלינים, 2 עלי דפנה, והיין האדום. מבשלים במשך שעתיים, עד שהבשר מתרכך, אבל לא יותר מדי. הופכים מדי פעם את הלשון ברוטב.

3 בסיום הבישול מוציאים את הלשון, מקררים קלות ומסירים את שכבת העור. משאירים לילה במקרר. פורסים את חתיכת הלשון לפרוסות ומבשלים עוד שעה ברוטב.

*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים