מאפה מנגולד עם בשר טחון
בשר בעלי מנגולד עם ארומה עסיסית
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (6 מנות):
למנגולד:
2 חבילות של עלי מנגולד
שמן זית למריחה
לבשר:
1 קילו בשר בקר טחון
6 כפות שמן זית
1 בצל אדום קצוץ דק
2 שיני שום קצוצות
כף גרגירי כמון שלמים
כף גרגירי כוסברה כתושים
חצי כוס פטרוזליה קצוצה
כוס פירורי לחם
2 ביצים שלמות
מלח ופלפל שחור טחון טרי
לרוטב:
שליש כוס שמן זית
שליש כוס מיץ לימון סחוט טרי
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות.
2 מחממים מים בסיר עמוק. שוטפים היטב את עלי המנגולד וחולטים אותם במים הרותחים במשך דקה. מעבירים מיד לקערה עם מי קרח בכדי לצנן ולעצור את הבישול של עלי המנגולד. מסננים היטב.
3 פורסים את עלי המנגולד על משטח עבודה. חותכים בסכין חדה את החלק הירוק של עלי המנגולד סביב הגבעולים, ומפרידים אותם לשתי ערימות - העלים הירוקים והגבעולים הלבנים.
4 את הגבעולים הלבנים קוצצים ומשתמשים בהם למילוי.
5 מורחים בשמן זית תבנית חסינת חום עגולה בקוטר של כ-26 ס"מ.
6 מרפדים את תבנית ודפנות התבנית בשתי שכבות של העלים הירוקים כך שהקצוות שלהן יחרגו משולי התבנית.
7 מכינים את המילוי: מחממים את השמן במחבת, כשהוא חם מוסיפים את הבשר ומטגנים תוך ערבוב בכדי לפרק את גושי הבשר. ממליחים ומפלפלים. מטגנים עד שהבשר שחום ומפורר. מעברים את הבשר לקערה עמוקה ומקררים.
8 מוסיפים מעט שמן למחבת, מוסיפים את השום, בצל, גבעולי המנגולד הקצוצים, גרגירי הכמון והכוסברה ומטגנים כשלוש דקות תוך כדי ערבוב.
9 מעבירים את התערובת לקערת הבשר.
10 מוסיפים גם את הפטרוזיליה, פירורי לחם, שתי ביצים ומערבבים היטב.
11 ממלאים את התבנית המרופדת בעלים בתערובת הבשר: מניחים בצורה מהודקת את המילוי, מכסים את המילוי בשולי העלים החורגים מדפנות התבנית כך שהבשר יהיה מכוסה לגמרי.
12 מורחים את העלים במעט שמן זית ויוצקים לתבנית את הרוטב (שליש כוס שמן זית ושליש כוס מיץ לימון סחוט טרי, מעורבבים מומלחים ומפולפלים).
13 מכסים את התבנית בנייר כסף ואופים במשך 45 דקות.