צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל
הפלפלים הממולאים של "להיות איתה"
"להיות איתה" עוזבת אותנו ממש בעוד רגע, ואנחנו מנסים להיאחז בטעמים שהיא הכניסה לנו לחיים. למשל הממולאים האלה, שהכינה מלי עזר, שאין שום הולנדר שיוכל להגיד להם לא
מלי עזר | mako אוכל
| פורסם 30/01/14
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעתיים וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (6 מנות):
לפלפלים:
5-6 פלפלים
חצי חבילת פטרוזיליה
חצי חבילת כוסברה
חצי חבילת שמיר
כמה עלי נענע
1 בצל
300 גרם בשר בקר טחון
1 כוס אורז עגול
1 עגבנייה מגורדת
2 כפות רסק עגבניות
מלח
פלפל שחור
כורכום
3 כפות שמן זית
1 עגבנייה גדולה, פרוסה
לרוטב:
3 כפות רסק עגבניות
כף פפריקה מתוקה
כפית פפריקה חריפה
כוס וחצי מים רותחים
כפית מלח
½ כפית פלפל שחור
אופן ההכנה:
1 מנקים את הפלפלים מהגרעינים.
2 טוחנים במעבד מזון את כל הירק יחד עם הבצל.
3 מערבבים בקערה את הבשר, האורז, העגבנייה המגורדת, רסק העגבניות, הירק הטחון והתבלינים, וממלאים את הפלפלים.
4 שופכים לסיר את שמן הזית, ומרפדים את התחתית בפרוסות העגבנייה. עליה מסדרים את הפלפלים.
5 מערבבים בקערה את כל מרכיבי הרוטב, ושופכים על הפלפלים. מביאים לרתיחה.
6 מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד כשעה, עד שהמילוי מתרכך.
* חפשו את מלי עזר באינסטגרם - malkaazar