אוכל
צילום׃ istockphoto

ארוחת בוקר טורקית

מסתבר שבטורקיה מתחילים את הבוקר עם סטייק

יונית נפתלי | mako | פורסם 12/11/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 2.7 15 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (1 מנות):

4 פרוסות אנטריקוט מעושן
שמן זית
2 עגבניות פרוסות לפרוסות דקות
1 שן שום קצוצה
2 ביצים

אופן ההכנה:

מטגנים את הנקניק בשמן זית במשך שתי דקות, מוסיפים את השום והעגבניה, מערבבים ומטגנים כחמש דקות נוספות. הנקניק מתובל ומומלח וטעמיו נספגים בעגבנייה, לכן בשלב זה לא כדאי להוסיף מלח. שוברים פנימה את הביצים (ביצת עין) ומטגנים לדרגת העשייה הרצויה. אם אתם לא אוהבים ביצה נוזלית, כסו את המחבת.

לצד הביצים שותים צ'זיק, שמאוד דומה לסלט הציזיקי היווני (סלט העשוי מיוגורט ומלפפונים או קישואים כהים קצוצים דק), רק שהוא נועד לשתייה.