אוכל

מרק דושפרא של מרים

הצצה נדירה למתכון אותנטי

| גיל חובב מגיש:המנה של המדינה | פורסם 27/10/08 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 10 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

לבצק

1 ק"ג קמח
1 ביצה
מלח
1/2 ליטר מים (לא משתמשים בכל הכמות)

למילוי

1/2 ק"ג בשר בקר (כתף)
4 בצלים בינוניים
מלח
פלפל שחור טחון
אבקת מרק עוף

למרק

1/2 כוס שמן סויה
1 בצל חתוך דק
1/4 ק"ג בשר בקר חתוך לקוביות בגודל של שלוש על שלוש ס"מ
2-3 עצמות מוח
כף גדושה רסק עגבניות
2 ליטר מים
4 פלפלים מכל הצבעים חתוכים לקוביות
2 קולורבי חתוך לקוביות
2-3 גבעולי סלרי חתוכים
4 עלי דפנה
1 קופסת שימורי גרגירי חומוס מבושלים, מסוננת
מלח
פלפל שחור
אבקת מרק עוף

אופן ההכנה:

הבצק: 1. לשים בקערה את כל חומרי הבצק. מוסיפים את המים בהדרגה רק עד שמתקבל בצק נוח לעבודה. המילוי: 1. טוחנים במטחנת בשר את הבשר יחד עם הבצל. 2. מעבירים לקערת ערבוב, מוסיפים את אבקת המרק, המלח והפלפל השחור ומערבבים היטב. הכנת הכיסונים: 1. מרדדים את הבצק לעלה דק. 2. חותכים לריבועים גדולים במעט מגודל של קופסת גפרורים. 3. שמים במרכז כל ריבוע כפית מהמילוי ומקפלים לכיסונים בצורת טורטליני. 4. מבשלים את הכיסונים בסיר עם הרבה מים רותחים ומעט מלח. ברגע שהם צפים מודדים שתי דקות ומוציאים לקערה בעזרת כף מחוררת. המרק: 1. משחימים את הבצל בסיר מרק יחד עם השמן. 2. מוסיפים את הבשר ומשחימים גם אותו. 3. מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים היטב, מוסיפים את המים, הפלפלים, הקולרבי, הסלרי ועלי הדפנה. מבשלים על להבה בינונית עד שהבשר רך. מוסיפים את גרגירי החומוס ומתבלים במלח, פלפל שחור ואבקת מרק. מבשלים כ-10 דקות נוספות. 4. מגישים את הכיסונים בצלחת עמוקה יחד עם המרק החם. מקשטים בפטרוזיליה קצוצה.