אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

תחתיות ארטישוק במילוי בשר

תחתיות ארטישוק ממולאות בשר, מנה ביתית טעימה ומשביעה מממטבחו של השף אביב משה ממסעדת MESSA

אביב משה | mako אוכל | פורסם 30/08/12 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.7 366 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

בצל אחד חתוך לקוביות

חצי גמבה חתוכה

שן שום

חצי קילו בשר טחון

כורכום

מעט צ'ילי טחון

פלפל שחור גרוס

מלח

מעט כמון

אריזה קפואה של תחתיות ארטישוק

כמה עלי כרפס

2 כפות מחוקות של פירורי לחם או קמח מצה

לרוטב:

בצל 1 חתוך לקוביות

שן שום

חצי גמבה חתוכה לריבועים

כוסברה קצוצה

כפית קורנפלור

מיץ לימון מחצי לימון

אופן ההכנה:

1 מטגנים את קוביות הבצל עד הזהבה, ומוסיפים את הגמבה והשום. מקררים.

2 מתבלים את הבשר הטחון בכורכום, צ'ילי טחון, פלפל שחור גרוס, מלח וכמון.

3 מוסיפים את תערובת הבצל המטוגן, הסלרי ופירורי הלחם ומערבבים.

4 ממלאים את תחתיות הארטישוק במלית.

5 לרוטב: מטגנים את הבצל, השום והגמבה עד להזהבה. מוסיפים 2 כוסות מים.

6 מוסיפים את אותו תיבול שבו תיבלנו את הבשר, מוסיפים את הכוסברה הקצוצה ומביאים לידי רתיחה.

7 מסדרים את תחתיות הארטישוק, מנמיכים את האש ומבשלים עוד כ-30 דקות.

8 מערבבים כפית קורנפלור בחצי כוס מים קרים עד המסה מלאה של הקורנפלור. מוסיפים לרוטב יחד עם מיץ הלימון ומבשלים על אש קטנה עד להסמכת הרוטב.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

>> כל המתכונים לראש השנה