אוכל
צילום׃ מוטי בר און, אוכל מכל הלב

קציצות בקר ממולאות כבד עוף ברוטב לימוני

שילוב מופלא של טעמים במנת קציצות בקר משודרגת במילוי כבדי עוף ובצל

מוטי בר און | אוכל מכל הלב | פורסם 02/12/10 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 10 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

500 גרם בשר
1 ביצה
1 בצל מגורד
1 תפוח אדמה מגורד
מלח, פלפל שחור
בהרט
פפריקה מתוקה
כמון
פטרוזיליה קצוצה
3-4 כפות שמן

 

למלית

200 גרם כבד עוף
שמן
1 בצל בינוני
מלח
פלפל שחור

לרוטב

1 בצל בינוני
4 שיני שום
1 כף קמח
שמן זית
2 כוסות מים
2 כפות אבקת מרק עוף
1/2 כוס לימון
1 כף סוכר
מלח
פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:

1 מערבבים את כל חומרי תערובת הבשר, מתבלים לפי הטעם ומניחים את התערובת במקרר לשעה.

2 להכנת המלית: מטגנים בצל קצוץ עד הזהבה ומוסיפים את כבדי העוף. מטגנים את הכבדים כך שהפנים יישאר מעט אדמדם. מוציאים את הכבדים והבצל ומניחים במסננת בכדי להיפטר מהשמן.

3 לאחר התקררות קוצצים את הכבדים לקוביות ומתבלים במעט מלח ופלפל שחור.

4 להכנת הרוטב: מטגנים את הבצל שקצצנו דק בשמן זית עד שקיפות, מוסיפים את שיני השום הקצוצות ומערבבים עד שמרגישים היטב את ריח השום.

5 מוסיפים את כף הקמח ובוחשים. מוסיפים את מרק העוף שהמסנו במים הרותחים, הפטרוזיליה הקצוצה ומיץ הלימון. בוחשים.

6 מתבלים בסוכר ומלח וטועמים. בשלב זה ניתן לשפר או לשנות טעמים. מבשלים על אש נמוכה תוך כדי ערבוב מידי פעם.

7 להכנת הקציצות: מכינים בידיים משומנות קציצות גדולות בצורת כדור (כ-14 קציצות). משטחים מעט את הכדורים ויוצרים בכל כדור גומה. בעזרת כפית ממלאים בכל גומה ממלית כבדי העוף. מכסים את המילוי בקציצת הבקר ומכדררים שוב.

8 מביאים את הרוטב לרתיחה ומוסיפים לתוכו את הקציצות. לאחר התמצקות הקציצות מנימיכים את הלהבה לנמוכה ומבשלים כחצי שעה.