תבשיל זנב, ראש ועצמות עם קישואים
בשביל המתכון החגיגי הזה לא צריך המון עבודה, רק גיחה לקצב, רכישת בשר בקר ישראלי טרי, ואת שאר העבודה הבישול הארוך יעשה בשבילכם. הנתחים בתבשיל הזה לא יקרים, והתוצאה מרשימה, טעימה, משביעה ומפנקת ביותר
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (7 מנות):
1 וחצי ק"ג בשר ראש ולחי, נקיים חתוכים לפרוסות רחבות
1 זנב שלם, חתוך למדליונים בין הסחוסים (הקצב יעשה את זה עבורכם)
4-5 בצלים גדולים, שטופים, קלופים וחתוכים לשישיות
4-5 כפות שומן בקר או שמן זית
4 עצמות מעורבות - ברך וסוכר (גם 2 עצמות מח יתקבלו בברכה)
5 קישואים (עדיפות לבלאדי קטנים ושלמים), חתוכים למדליונים
מלח
פלפל
אופן ההכנה:
1 מחממים סיר רחב בעל שוליים גבוהות לחום בינוני ומוסיפים שומן בקר או שמן זית.
2 מוסיפים את נתחי בשר הלחי, הראש והזנב וצולים כ-15 דקות על אש בינונית. (יש להשחים את הבשר, ולא לשרוף).
3 מעבירים את נתחי הבשר לקערה גדולה ומניחים בצד.
4 צולים בסיר את הבצלים כ-10 דקות ומקרמלים אותם.
5 מחזירים את נתחי הבשר לסיר, מוסיפים מבחר עצמות ומכסים אותם במים בטמפרטורת החדר. מוסיפים כפית מלח וחצי כפית פלפל שחור ומביאים לרתיחה.
6 מנמיכים לבעבוע איטי, מכסים ובשלב הזה ומשאירים לבישול על להבה קטנה למשך כ-4 שעות או מעבירים לתנור שחומם ל-130 מעלות למשך כ-6 שעות.
7 את הקישואים מוסיפים בשעה האחרונה של הבישול. (מומלץ להכין את התבשיל יום קודם)
8 לפני הגשה מביאים לבעבוע על סף רתיחה, מאזנים תיבול במלח ופלפל שחור ומגישים.