תיבת פנדורה
פילה בקר עטוף בעלי מנגולד ובצק עלים על מצע פירה זעפרן ועגבניות ברוטב יין צ'ילי
- זמן עבודהשעתיים
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
400 גרם פילה בקר נקי
חבילת בצק עלים (פרווה)
6 עלי מנגולד גדולים ויפים
בקבוק יין אדום שיראז
5 תפו"א בינוניים
7 שערות זעפרן
3 ערמונים קלויים מראש
2 שיניי שום
פלפל צילי 1 יבש
מלח
פלפל
שמן זית
אופן ההכנה:
אופן הכנת הבשר: 1 מנקים את עלי המנגולד מהגבעולים ומשאירים רק עלים ירוקים ויפים 2. מחממים מחבת גדולה ומטגנים את העלים קלות 3. מניחים את העלים על צלחת ומניחים להם להתקרר 4. מחממים מחבת גדולה 5. ממליחים ומפלפלים את הפילה וצורבים מכל הכיוונים על המחבת החמה עד אשר היא נצרבת כולה, לאחר מוצאים לקרש ונותנים לנתח להתקרר. 6. כותשים 2 שיני שום ומפזרים על הפילה 7. עוטפים את הפילה בעלי המנגולד כשהוא מגיע לטמפרטורת החדר (ממש כמו מתנה- כדי שלא ימיס את השומנים שבבצק) ואז עוטפים אותו בבצק העלים. 8. מעטרים את הבצק בשתי וערב בשאריות הבצק 9. עושים ארובה בבצק (חור מלמעלה) כדי לשחרר אדים. 10. אופים בתנור מחומם על חום של 180 מעלות.
להכנת הפירה : 1 מרתיחים מים ומניחים את תפו"א הקלופים. 2. מבשלים עד שתפו"א רכים ולאחר מעבירים אותם לקערה דרך מסננת. 3. מניחים את הזעפרן בקערה קטנה עם מים חמים על מנת לשחרר את טעמי הזעפרן 4. קוצצים את הערמונים האפויים לתוך הפירה 5. שופכים קצת מהכמות לסרוגין לפירה וחשוב מאוד לטעום בין מזיגה למזיגה כדי שהזעפרן לא יגנוב את הטעם של הפירה 6. מתבלים במלח 7. בודקים טעמים ונותנים לפירה לנוח
להכנת רוטב היין: 1 שופכים 400 מ"ל יין לסיר קטן ומוסיפים לו כף וחצי של סוכר לבן ואת פלפל הצילי החריף המיובש ומתחילים לצמצם את התערובות על אש בינונית/ נמוכה ולטעום. 2. בודקים את נפחו ומורידים אותו מהאש לאחר שאיבד מהכמות.
אופן ההגשה: 1 פורסים ממרכז הפילה חתיכה עבה בעובי 5 ס"מ 2. מסדרים בצלחת שלושה קנלים (שרוולי פירה ) מהפירה 3. מניחים את הבשר לצד הפירה ומזליפים יין בצלחת 4. את הפלפל מניחים מעל הבשר. ניתן לפזר גרגירי נחל לקישוט (במספר אי זוגי)