אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

בולונז

מתכון למנת ראגו עשירה וריחנית, בעלת מרקם סמיך במיוחד

רוני מנדלמן | mako אוכל | פורסם 11/04/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.2 20 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

כף שמן זית

בצל גדול קצוץ

גזר אחד בינוני חתוך לחתיכות קטנות מאוד

800 גרם עגבניות בשלות מרוסקות ללא קליפה (מודה שאני משתמשת, ממש כמו אמי בעגבניות מקופסה וזה עובד נהדר)

4 יחידות של פלפל אנגלי

מלח גס

פלפל גרוס

2 עלי דפנה

400 גרם בקר טחון

50 גרם שומן עדיף בקר, אפשר גם טלה

להגשה:

עלי בזיליקום טריים

לחובבים ולמי שאינו שומר כשרות: פרמזן מגורר דק

אופן ההכנה:

1 מחממים בסיר בינוני ורחב שמן זית. מכניסים את הבצל ומערבבים קלות עד הזהבה.

2 מוסיפים את הגזר ומערבבים. נותנים לו כמה דקות להתרכך ומוסיפים את העגבניות. מערבים עד בעבוע.

3 מוסיפים את הפלפל האנגלי, המלח הגס, הפלפל הגרוס ועלי הדפנה, ומניחים לרוטב להתבשל כחמש דקות.

4 מוסיפים את הבשר ואת השומן (ללא טיגון מוקדם) ומערבבים בעדינות. נותנים לרוטב לרתוח ומורידים את האש לקטנה. מבשלים כשעה ומערבבים מדי פעם. אם הרוטב עדיין אינו סמיך מספיק, משאירים עוד קצת על אש קטנה.

5 מגישים את הרוטב על ערימת ספגטי, ביחד עם פרמזן מגורר ובזיליקום טרי.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!