אוכל
צילום׃ אסף רונן

קבבים ותפוחי אדמה

מסתבר ששעה זה ים זמן להכין ארוחת ערב: בזמן שתפוחי האדמה מזהיבים יפה יפה בתנור - מערבבים את הבשר עם התבלינים וצולים 2 דקות מכל צד

דנה אלמוסני | mako אוכל | פורסם 26/07/12 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 64 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

לתפוחי האדמה:

4 תפוחי אדמה (עדיף אדומים)

1 שן שום קצוצה

½ כפית פפריקה מתוקה

1/3 כפית פפריקה חריפה

2 כפות שמן זית

מלח

לקבבים:

500 גרם בשר טחון עם מעט שומן כבש (לבקש מהקצב, לא חובה)

1 בצל קצוץ דק

חצי חבילת פטרוזיליה קצוצה דק

כפית פפריקה מתוקה

מלח ופלפל שחור גרוס

1 כף שמן זית

שמן לטיגון

אופן ההכנה:

1 חותכים את תפוחי האדמה לפלחים, מניחים בתבנית עם נייר אפייה, מוסיפים את השום, התבלינים והשמן, מערבבים ומכסים בנייר כסף. מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות ל-20-25 דקות.

2 מסירים את נייר הכסף ואופים את התפודים עוד 5-10 דקות, להזהבה.

3 בינתיים מערבבים בקערה את הבשר טחון עם הבצל, הפטרוזיליה, התבלינים ושמן הזית. יוצרים קבבים ארוכים או עגולים.

4 מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים את הקבבים כ-2 דקות מכל צד (תלוי כמה אתם אוהבים את הבשר עשוי), או עד שהם משתזפים יפה.

5 מגישים עם תפוחי האדמה. 

צילומים: אסף רונן – צילום מזון, תדמית ופרסום
סטיילינג וכלי קרמיקה: שרה זיידמן, 054-4677202
המצרכים באדיבות "אצל דודי", א.ת רמת השרון, 03-5492370

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!