קבבים ותפוחי אדמה
מסתבר ששעה זה ים זמן להכין ארוחת ערב: בזמן שתפוחי האדמה מזהיבים יפה יפה בתנור - מערבבים את הבשר עם התבלינים וצולים 2 דקות מכל צד
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (2 מנות):
לתפוחי האדמה:
4 תפוחי אדמה (עדיף אדומים)
1 שן שום קצוצה
½ כפית פפריקה מתוקה
1/3 כפית פפריקה חריפה
2 כפות שמן זית
מלח
לקבבים:
500 גרם בשר טחון עם מעט שומן כבש (לבקש מהקצב, לא חובה)
1 בצל קצוץ דק
חצי חבילת פטרוזיליה קצוצה דק
כפית פפריקה מתוקה
מלח ופלפל שחור גרוס
1 כף שמן זית
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
1 חותכים את תפוחי האדמה לפלחים, מניחים בתבנית עם נייר אפייה, מוסיפים את השום, התבלינים והשמן, מערבבים ומכסים בנייר כסף. מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות ל-20-25 דקות.
2 מסירים את נייר הכסף ואופים את התפודים עוד 5-10 דקות, להזהבה.
3 בינתיים מערבבים בקערה את הבשר טחון עם הבצל, הפטרוזיליה, התבלינים ושמן הזית. יוצרים קבבים ארוכים או עגולים.
4 מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים את הקבבים כ-2 דקות מכל צד (תלוי כמה אתם אוהבים את הבשר עשוי), או עד שהם משתזפים יפה.
5 מגישים עם תפוחי האדמה.
צילומים: אסף רונן – צילום מזון, תדמית ופרסום
סטיילינג וכלי קרמיקה: שרה זיידמן, 054-4677202
המצרכים באדיבות "אצל דודי", א.ת רמת השרון, 03-5492370
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!