אוכל
צילום׃  יחסי ציבור

תבשיל טלה בתבלינים הודיים

קדרה עשירה של טלה וקולרבי, בתיבולים הודיים ארומטיים

אבי שטייניץ | אדום אדום | פורסם 18/08/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 5 2 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

1.200 ק"ג כתף טלה חתוך לקוביות של 2X 2 ס"מ
4 כפות שמן
2 וחצי בצלים גדולים, קצוצים
1/2 ראש שום קלוף ופרוס עבה
2/3 כפית זרעי כוסברה
4 תרמילי הל
2/3 כפית זרעי קימל (או טחון)
2 מקלות קינמון קטנים
3 כפות סוכר חום
1 וחצי כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
כפית גדושה תערובת קארי
פלפל חריף אדום קטן
2/3 כוס מיץ עגבניות
מיץ וקליפה מ-1/2 לימון
4 כוסות ציר טלה / בשר או עוף
4 קולרבי בינוניים קלופים וחתוכים לשמיניות
להגשה: עלי ריחן רעננים

אופן ההכנה:

1 מחממים את השמן בסיר כבד, מטגנים את הבצל להזהבה , מוסיפים את הבשר והשום ומטגנים מס' דקות להשחמה. 2. קולים מעט את כוסברה, ההל והקימל על מחבת יבשה, כותשים מעט ומוסיפים לסיר. מוסיפים את שאר חומרי התיבול היבשים ומטגנים דקותיים. 3. מוסיפים את מיץ העגבניות, הלימון וציר הטלה ומביאים לרתיחה קלה. מבשלים בסיר מכוסה ברתיחה עדינה כשעה וחצי.

4 מוסיפים את הקולרבי ומבשלים עוד כחצי שעה. 5. מגישים עם עלי ריחן מעל התבשיל לצד אורז בסמטי.

*טיפ לנמנעים מקולרבי בגלל עפיצותו: חולטים את הקולרבי בהרבה מים רותחים עם מעט מלח לדקה, מקררים וממשיכים על פי ההוראות.