אוכל
צילום׃ SKashkin, Istock

תבשיל קציצות בשר עם ארטישוק ירושלמי וחומוס

מתכון של ממסעדת לה גוטה

גיא בן שמחון | rest | פורסם 15/02/09 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.6 14 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לקציצות

1 קילוגרם בשר טחון באיכות טובה
1 בצל גדול קצוץ
2 שיני שום קצוצות
1 צרור עלי פטרוזיליה קצוצים
1 צרור עלי כוסברה קצוצים
1 ביצה טרופה
1/2 כוס בורגול לאחר השריה במים
פלפל, מלח

לתבשיל

5 שיני שום
8 בצלים קטנים (רצוי בצלי שאלוט)
150 גרם לימון כבוש קצוץ
1 קילוגרם ארטישוק ירושלמי מקולף ופרוס
3 כוסות מים
1 צרור כוסברה קצוצה
1 כפית מלאה של כורכום
קורט כמון
350 גרם חומוס שהושרה יום קודם בהרבה מים
2 לימונים סחוטים- המיץ בלבד
4 כפות שמן זית
מעט מלח
מעט פלפל שחור

אופן ההכנה:

1 בקערה רחבה מערבבים היטב את הבשר, העלים הקצוצים, הביצה, הבורגול הבצל והשום. ממליחים מפלפלים ויוצרים מהעיסה שהתקבלה קציצות עגולות אותן ומניחים בתבנית משומנת.2. במחממים מעט שמן זית בסיר שטוח ורחב ומטגנים את הקציצות, בתום הטיגון מחזירים את הקציצות לתבנית.3. באותו הסיר ממשיכים בהכנת התבשיל: מוסיפים לסיר מעט שמן ומטגנים את הבצל והשום מספר דקות, מוסיפים את הארטישוק הירושלמי ומטגנים שתי דקות נוספות.4. מוסיפים לסיר את הלימונים הכבושים, גרגרי החומוס והתבלינים. מערבבים ומוסיפים את המים.5. מביאים את התבשיל לרתיחה ומוסיפים את הכוסברה הקצוצה.6. מכניסים את הקציצות פנימה ומבשלים כ- 40 דקות.7. לקראת תום הבישול מוסיפים את מיץ הלימון ומבשלים על אש קטנה חמש דקות נוספות.