אוכל
תמונת AVI׃ שיעור פרטי1

קבב אל באבור

השף של מסעדת אל באבור חושף לראשונה את סוד הקבב שלו

חוסאם עבאס | מסעדת אל באבור | פורסם 23/06/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 3.7 93 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

1 ק"ג בשר טחון מעורב (עגל וכבש)
1 בצל קצוץ דק
1 צרור פטרוזיליה, קצוצה דק
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור
1/4 כפית אגוז מסקט טחון
1/4 כוס צנוברים
1 כוס טחינה מוכנה דלילה
3/4 כוס שמן זית לטיגון

אופן ההכנה:

1 מערבבים בקערה את הבשר עם הבצל, הפטרוזיליה, התבלינים וחצי מכמות הצנוברים. יוצרים מהתערובת שנוצרת קציצות בגודל אצבע ומניחים על מגש. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות).

2 מחממים במחבת את השמן ומטגנים את יתר הצנוברים למשך כמה שניות. מוציאים ומניחים על נייר סופג.

3 באותו שמן מטגנים את אצבעות הבשר במשך שתי דקות.

4 מסדרים את קציצות הבשר זו ליד זו בתבנית שטוחה ויוצקים עליהם את הטחינה הדלילה. אופים כ-20 דקות. מוציאים ובוזקים את שאר הצנוברים המטוגנים.

* ב-22/7/10 תתקיים ב-4Chef בתל אביב כיתת אומן בהנחייתו של חוסאם עבאס