תמונת AVI׃ שיעור פרטי1
קבב אל באבור
השף של מסעדת אל באבור חושף לראשונה את סוד הקבב שלו
חוסאם עבאס | מסעדת אל באבור
| פורסם 23/06/10
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (4 מנות):
1 ק"ג בשר טחון מעורב (עגל וכבש)
1 בצל קצוץ דק
1 צרור פטרוזיליה, קצוצה דק
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור
1/4 כפית אגוז מסקט טחון
1/4 כוס צנוברים
1 כוס טחינה מוכנה דלילה
3/4 כוס שמן זית לטיגון
אופן ההכנה:
1 מערבבים בקערה את הבשר עם הבצל, הפטרוזיליה, התבלינים וחצי מכמות הצנוברים. יוצרים מהתערובת שנוצרת קציצות בגודל אצבע ומניחים על מגש. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות).
2 מחממים במחבת את השמן ומטגנים את יתר הצנוברים למשך כמה שניות. מוציאים ומניחים על נייר סופג.
3 באותו שמן מטגנים את אצבעות הבשר במשך שתי דקות.
4 מסדרים את קציצות הבשר זו ליד זו בתבנית שטוחה ויוצקים עליהם את הטחינה הדלילה. אופים כ-20 דקות. מוציאים ובוזקים את שאר הצנוברים המטוגנים.
* ב-22/7/10 תתקיים ב-4Chef בתל אביב כיתת אומן בהנחייתו של חוסאם עבאס