אוכל

כסוני בצק מאודים במילוי בשר טחון וירקות

'קרפלעך' סיניים מאודים או מטוגנים

ישראל אהרוני | אהרוני מבשל לחברים | פורסם 02/10/08 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.6 85 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק

½ קילו קמח
½ כפית מלח
4 ביצים
1 חלמון

למילוי

½ קילו בשר בקר טחון
1 כף ג'ינג'ר טרי, קצוץ דק
3 בצלים ירוקים קצוצים
4 כפות כוסברה קצוצה
1 פלפל אדום חריף, מנוקה וקצוץ דק
1 כף רוטב סויה
מלח, פלפל שחור טחון טרי

אופן ההכנה:

1 מערבבים את חומרי הבצק במעבד מזון עד להיווצרות עיגול בצק קשה. 2. חותכים לכמה חתיכות גדולות, עוטפים בניילון נצמד ומקררים. 3. מערבבים היטב את כל חומרי המילוי בקערה עמוקה. 4. מרדדים במכונת הפסטה לעלה דק. מקמחים בקורנפלור בזמן הרידוד. ניתן גם לרדד את הבצק ידנית בעזרת מערוך לעובי של דף נייר, תוך קימוח המשטח והמערוך בקורנפלור. 5. מניחים את עלה הבצק על משטח עבודה מקומח וחותכים את הבצק בעזרת חותכן לעגולים בקוטר של כ-10 ס"מ. 6. נוטלים כפית גדושה מהמילוי ויוצרים ממנה כדור קטן, את הכדור מניחים במרכז עיגול הבצק ומקפלים. (ראו סרטון) 7. מאדים בסלסילת אידוי מבמבוק (או מעל מסננת, קוסקוסייר וכו') מחצית מהכיסונים, את המחצית השינה מטגנים בשמן עמוק כרבע שעה.

מגישים עם רוטב סויה