אוכל
תמונת AVI׃ דרך האוכל2, דרך האוכל 1

עופיונים ממולאים

מנה עיקרית וייחודית לחג המולד

ישראל אהרוני | דרך האוכל עם אהרוני וגברי | פורסם 15/12/08 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.3 29 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (12 מנות):

6 עופיונים טריים ומנוקים

למילוי

2 כוסות אורז מבושל
1/4 כוס צנוברים
1/4 כוס שבבי שקדים קלויים מעט
1/2 כוס ערמונים שבורים (אפשר ערמונים בואקום)
1/2 כוס פיסטוקים קלופים
1/4 כוס אגוזי מלך שבורים
1 כפית קינמון
1/2 כפית אגוז מוסקט
1/2 כפית פלפל אנגלי טחון
מלח, פלפל שחור טחון טרי
1/4 כוס שמן זית

אופן ההכנה:

1 בקערה רחבה מערבבים את האורז עם האגוזים, השקדים הפיסטוקים והערמונים. מוסיפים את כל התבלינים מערבבים ולבסוף מוסיפים את שמן הזית, מערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה. 2. ממלאים את העופיונים בתערובת האורז וסוגרים בעזרת קיסם. 3. מניחים את העופות בסיר רחב שיכיל אותם בנוחות. יוצקים לסיר מים רותחים עד כדי כיסוי העופות. מניחים את הסיר מעל להבה גבוהה ומביאים לרתיחה. 4. ברגע הרתיחה מנמיכים את הלהבה ללהבה בינונית ומבשלים את העופיונים כחצי שעה. 5. מחממים את תנור האפייה לחום של 200 מעלות. 6. לאחר הבישול מוציאים את העופיונים מהנוזל. את הנוזל מסננים ושומרים בצד. 7. מעבירים את העופות לתבנית, מושחים אותם במעט שמן זית וצולים בתנור במשך כעשרים דקות עד שהעופות שחומים.