צילום׃ jupiter images
אסקלופ עגל עם אווז מעושן
מתכון לאוהבי בשר
עדי רם | מועצת הבקר והחלב
| פורסם 06/10/08
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהרבע שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (8 מנות):
8 פרוסות דקות של עגל חלב (כף, שייטל או סינטה) במשקל 80 גרם כל אחת
1 שן שום כתושה
מלח ופלפל שחור, טחון טרי
8 פרוסות דקות של חזה אווז מעושן
8 עלי מרווה
שמן זית לטיגון
1/2 כוס יין לבן יבש
אופן ההכנה:
משטחים את פרוסות העגל בפטיש בשר עד שהן הופכות דקות מאוד (להיזהר שלא יקרעו). מורחים מעט שום על פרוסות העגל ומתבלים קלות במלח ופלפל. על כל פרוסת בשר מניחים פרוסת חזה אווז ועלה מרווה ומהדקים בקיסם. מחממים את השמן במחבת רחבה ומטגנים את הבשר מעל להבה גבוהה, כשהאווז והמרווה כלפי מעלה. אחרי 2 דקות הופכים, ולאחר כדקה מוסיפים את היין. מנערים קלות את המחבת כדי למנוע הידבקות הבשר. מניחים את פרוסות העגל בצלחת מחוממת, מצמצמים את הרוטב ויוצקים אותו על האסקלופים. מגישים מיד עם אורז לבן.